Disigt & Dåsigt

Sådant var vädret och mitt sinne i förmiddags, när jag något för tidigt för bådas tycke lämnade Kristoffers lägenhet för återresa söderut. Fastän man utan undantag blir lycklig varenda gång man skådar åsen och vet att man snart är i gulrött land igen kan jag faktiskt inte låta bli att längta upp lite igen. Det ultimata hade ju således varit att ha kärleken lite närmre, åtminstone inom Skånes riksgränser. Kalla mig lokalpatriot som vanligt, I can handle it.

Under eftermiddagen har ny kaffekokare inhandlats till hushållet och här sparade jag inte på krutet. Mors välkomnade tillskott på mitt konto hjälpte mig att introducera en svart och kromblänkande timer-historia till resten av mina köksattiraljer. Tillsammans med halvkilot införskaffat hallon/limete som jag uppskattande fyllde på mina burkar med utgör de en tacksam uppdatering som jag och många andra med mig ansåg behövas.

Nu har jag gjort vad jag ska för kvällen här vid datorn vågar jag påstå, beställde en hel hög med böcker när jag ändå var tvungen att beställa kursböcker. Har haft lite flyt den här gången på kursen faktiskt, jag har lyckats låna från både hässleholm och helsingborgs bibliotek och inte behövt skjuta min ekonomi i sank mer än nödvändigt den här månaden. Perfekt! =) Tänker nu bege mig mot sängen för att komma igång med en av dem, den förväntade tristessen till trots. Ta det lugnt där ute y'all!




Johanna

Jag & Niklas spånade precis på massakerplaner.

Jo, det är sant. Men det var hans idé och det var mest ett skämt (åtminstone från min sida ;P). Nu är jag dock inte så arg och trött på skolan så att jag vill avrätta den längre. Vi har haft sistasista delen av metodkursen idag. Så skönt! På måndag börjar nästa, förhoppningsvis och förmodligen roligare framöver alltså. Och nu ska jag dessutom fatta väskan när som helst och bege mig iväg på Hallandsweekend. Ska bli supermysigt, saknar redan även fast det inte ens var två dygn sen vi träffades. Märkligt hur man verkligen kan skapa ett beroende av saker och människor. Jag funderade för en stund sedan på att tjejer och kvinnor verkar vara mer sällskapssjuka och ha ett större behov av att ha någon runt om sig hela tiden. Det är ju naturligtvis mina egna observationer och studier som jag utgår ifrån nu, men de känns minst sagt tillförlitliga måste jag säga. Däremot inte standardiserade; jag tillhör till exempel inte den kategorin. Men så är jag väl känd i mina kretsar för att trivas bäst när jag är själv, även om det är trevligt att umgås med rätt sällskap förstås. Men att bara umgås för närvarons skull och inte göra saker ensam har aldrig varit min cup of tea.

Tack förresten för alla trevliga gratulationer och uppvaktningar som skedde förra helgen, det var jätteroligt. Det vägde till och med upp det berg av disk som jag fick åtgärda senare. Helgen avrundades med sista delen i Xmen-trilogin i Landskrona med popcornmassor. Perfekt avslut.

Avslutningsvis för den här gången vill jag mycket passande slänga in Tony Rebel - Another Bill Again

Ha det bra allihopa, ta det lugnt tills nästa gång! =)

Johanna

sjuuukis

Klockan är strax dags att slå tio slag, men det är läggdags för mig nu minsann. Kroppen har lämnat in sitt veto mot tre utekvällar i rad, oavsett om det var väldigt lugna kvällar. Stressen och kravet på totalt engagemang hela helgen tog nog ut sin rätt; nu sitter jag med tio lager kläder, en igengrodd näsa och ett par öron som uppfattar min egen röst som inuti en burk. Kul. Idag har jag dessutom jobbat och slitit, fastän jag lovade mig själv i vintras att jag aldrig skulle göra det igen när jag är sjuk. Men nu är det inga fler jobbeftermiddagar den här veckan, så jag ska vila ut mig ordentligt och lägga mig tidigt och pyssla om mig själv ordentligt. I helgen är det dubbla kalas så då har man inte tid att vara sjuk minsann.

Vi hörs mer när jag är på rätt köl igen! Ta det försiktigt där ute och undvik min förkylning =)

Johanna

Oh, and by the way...

Måste förresten ta lite utrymme att klaga på boksorteringarna i dagens samhälle. Om jag vill leta efter deckare som utspelar sig i amerikansk miljö och absolut inte är skriven av en svensk (framför allt kvinnlig) författare, måste jag verkligen plöja genom allt det andra skitet först? Internet blir jag helt vansinnig på, det går inte att hitta en bok av en händelse där, inte utan att ha vandrat och irrat vilsna rundor bland Stieg Larsson, Mari Jungstedt, jävla Liza Marklund och idiot-Jens Lapidus. I bokhandeln är det likadant, och utbudet är lika med noll. De försöker innerligt driva mig över gränsen! Biblioteken är det enda som någorlunda kan gå an, men även där måste man spendera en bra stund letandes. Nä, rösta för omsortering snarast!



en lite irriterad tjej...


Johanna

Dumma, dumma..

Igår och idag tyckte jag att massa saker var jobbiga, så jag har suttit framför min dator och gått runt här i lägenheten och lagt till "dumma, dumma" framför allt jag tyckte varit dumt mot mig. Sara har haft väldigt roligt åt detta, och jag är gladare nu när jag fått avreagera mig. Men

Dumma, dumma skolarbete som aldrig kommer hinna bli bra i tid.
Dumma, dumma jobb som tagit upp tid för mig som jag egentligen inte hade den här veckan.
Dumma, dumma lägenhet som måste städas och snyggas till inför alla gäster som ska komma.
Dumma, dumma Kristoffer som inte är här hos mig.
Dumma, dumma tandläkare som vill att jag ska ta mig dit imorgon, har varken tid eller råd till det nu.
Dumma, dumma födelsedag som nalkas med alltför stora steg.
Dumma, dumma latmask-Johanna som har för dålig discplin och äter för lite och för fel.
Dumma, dumma ekonomi som är körd i botten.
Dumma, dumma väder som är regnigt och grått.
Dumma, dumma folk som inte tänker komma på vår fest.

Annars är allt bra. =P

Johanna

Pyssel

Tisdag em; igår var jag flitig och pysslig indeed. Igår morse lämnade Kristoffer mig för andra sidan hallandsåsen, förhoppningsvis är han tillbaka redan imorgon. Efter skoldag fram till tre lämnade jag tillbaka gårdagens hyrfilm i tid (applåd anyone?)  och tog mig in till stan. Sanslöst hur man faktiskt kan anse det vara en uppoffring att behöva ta sig de där fem minuterna in till supercentrum haha, men så känns det i alla fall. Var inne på Kjell&Co och försökte få fram vad det var för manick jag skulle ha till de där sladdarna, men eftersom jag knappt visste själv hade stackaren bakom disken också lite problem. Till slut kom vi fram till att det jag ville ha inte fanns inne, skulle återkomma under veckan. Får väl vänta lite med att flytta runt allting här inne på rummet. Jag tog mig ut till ÖoB sen och köpte lite att pyssla med hemma; tavelramar, nya teburkar och en ljuslykta till köksvrån. Allt är på plats nu, jag har till och med städat och rensat i teskåpet. Jag har fått ett fantastiskt gott rosa te av Kristoffer som gör det löjligt lätt att fortsätta nominera honom till världens bästa pojkvän. Teet påminner a lot om det jag fick i Ungern som jag har längtat och letat efter ända sedan dess. På den tiden när jag och Maja var stammisar på Aleksandras hade vi begränsad tillgång till något liknande, men att verkligen ha det i en egen burk i mitt eget hem är lycka!

Idag har jag fortsatt på min kreativa bana, jag är uppriktigt sugen även jag på att skaffa mig en symaskin och gå loss, haha. Efter skolan, som tvingade upp mig till lektion redan klockan nio, (dvs. resa sig ur sängen 8.50)har jag nu suttit en stund och gjort om mina gamla röda panelgardiner som ändå var blekta och fula till kuddfodral. Det är så jäkla mycket omständigare och sämre att tråckla och göra allt för hand, men har inte så mycket val. Så efter en tredjedel av kuddarna färdiga tar jag en paus och beger mig in mot stan tänkte jag. Måste göra ett nytt försök med den där sladdmojängen/ maniken/prylen/grejen. Dessutom säger såväl min mor som min syster att den där klänningen jag vill ha på banketten imorgon ser ännu värre ut om jag inte sätter ett skärp i midjan, så jag måste ut och jaga efter ett sånt också. Ni har ingen fashion sense alls haha! Eller ni delar inte min åtminstone, kanske min smak som är något excentrisk ;P

Ikväll måste jag hänge mig åt fokusgruppseminariet som jag missade när jag var i sala/uppsala/sthlm, jag har en ny chans att gå på den imorgon utan att behöva skriva massa kompletteringar. Men det kräver ett par timmas komponerande av text ikväll, det är jag inte alls sugen på. Men efter seminariet imorgon är det bara lattjo haha; först kommer Sandra och ska kapa frillan lite, sen är det dags för banketten som ska bli superintressant. När jag kommer hem sitter där förhoppningsvis en fin kille och äter allt godis jag köpt till honom som kompensation för att jag negligerat honom under kvällen. Så då tänker jag inte ägna en enda timme åt skolan, inte på ett par timmar i alla fall..

Nähä, staden & blåsten kallar! Ta det försiktigt så hörs vi! =)




Johanna


Grattis förresten till johanna & kristoffer på den där dagen i söndags, då blev vi två månader gamla ♥


Hrmpf

Nu sitter jag en söndag eftermiddag och är lite rastlös. Jag flängde hem från Kristoffer i La alldeles för tidigt för att vara söndag. Detta eftersom jag trodde att det skulle bli fotografering av nu, men fotografen ställde in i sista sekund. Vi har hållit på och skjuta på det hur länge som helst redan, kändes tråkigt att det inte blev av nu heller. Får väl helt enkelt ta tag i pluggandet och kanske lite städande också. Sara kommer hem imorgon från en vecka i Sthlm; lika bra att här är fint då.

Ta det lugnt där ute i i vinter-på-väg-mot-vår - vädret, vi hörs! =)

Johanna

RSS 2.0