Tribute to Reggae

Innan idag när jag satt på tåget på väg till jobbet satt jag och bläddrade febrilt på min ipod som genomgått en degenerering eller nåt nu när jag bytt dator och sådär. Till min förskräckelse var det bästa jag kunde frambringa ungefär vad som skvalar ur radion och tv:n these days. Kommersiell RnB var vad som fick nöjas med. Tanken slog mig, att det kanske inte är så tokigt med sånt här ändå, jag kanske börjar "komma över" min thing för reggae. Jag nöjde mig med att inte avsluta de tankebanorna eller gå in på dem djupare. Kanske lika bra, eftersom det ser väldigt mörkt ut för att jag ska kunna göra den där efterlängtade resan till Uppsala. Men nu när jag stod och lagade mat och lyssnade igenom min externa hårddisk jag kopplat in, letade sig de fantastiskarna låtarna variant Baktakt fram till mina öron.

Och vilken känsla det gav mig! Den gick omöjligt att slå bort, utan etsar sig frenetiskt fast för att påminna mig om att det absolut inte handlar om någon period eller situation i mitt liv som jag kommer växa ifrån. Den tog mig tillbaka till dagarna i Karibien; när vi strosade på marknaden i St Antonio eller Orocabessa; när vi körde förbi bakgatorna i Kingston; när jag yrade rundor själv i Ocho Rios. Den skapar en medvetenhet som mycket annan musik aldrig skulle kunna göra, åtminstone inte hos mig. Jag kan inte skydda mig mot den, den träffar mig verkligen rakt i både hjärnan och hjärtat direkt.

Om jag säger så här; ipoden har fått ett nygammalt innehåll ikväll.







Ha det bra och ta det försiktigt. Lyssna på mer reggae!

Johanna


Return of the Heat

Jaha nu när värmen kom tillbaka, inte tusan kan man vara ute och njuta i den. Nänä, då står jag och ser förvirrad ut borta på andra nya postkontoret jag bekantar mig med på en vecka. Halv tolv till halv åtta. Smaka på den, du. Det enda man kan göra är att hoppas att det håller i sig, vilket alla säger i och för sig, fram till helgen så jag kan ligga och behandlas med ljusterapi då. =) Den här veckan har varit ganska intensiv med massa nya saker och namn att hålla i huvudet, men ååh så skönt att ha jobbet på cykelavstånd. Äntligen!

Jag har maniskt hållit koll på mitt kontosaldo den här månaden, vilket endast innebär en ytterst patetisk summa långt under existensminimum förmodar jag. Ytterligare ett uttalande att smaka på; cirka 5000:- i inkomst de senaste två månaderna. Hur får CSfuckingN och arbetsfuckingplatsen ihop det till en dräglig levnadsstandard? Det frågar åtminstone jag mig. Med kommande lönen som dyker upp på kontot har jag åtminstone en budget på drygt 40:- att leva på om dagen, wohooo, lyxxx! Väldigt surt måste jag medge, eftersom det mycket väl kan betyda att det enda jag skulle kunnat kalla för en semester för min del i sommar, URF, kommer att vara en dröm blott. Idiotjäkla surt rent utsagt. Jaja får väl se hur allt blir.

Jag har massa bloggmaterial hela tiden som dyker upp i min hjärna, men det når aldrig så långt som till datorskärmen. Får väl se om jag tar mig tid och ork till det såsmåningom, kanske de lediga dagarna jag hade 7-10 augusti? Fuck sommarlov säger jag.

Ha det nice där ute i sommarsvetten! Ta det försiktigt! :)

Johanna

ÅÅhhh!

För omväxlings skull sitter jag inte och komposerar här en fredag kväll. Jag har en fruktansvärd ångest idag, inte för vad jag eventuellt gjort för dåligt, utan istället vad jag inte gjort för bra. Som warm-up inför Uppsala Reggae i augusti körde de en kombo-konsert med JAH CURE, Marcia Griffith och Ras Shiloh. Boom! den borde man inte få lov att missa, framför allt inte när den förutom uppåt landet även arrangerade det i Malmö också. Sjukt insane att inte vara där då, speciellt när the Cure är en av mina absoluta favoriter på reggaescenen. Men plånboken talade emot, 475:- var priset för att komma innanför grindarna. Inne på området skulle det serveras Ital food och jerk chicken och hela köret, jag gråter nästan när jag tänker på vad jag missade. Men har man inte pengar så har man inte, det är inte mycket att göra åt saken då. Fan vad jag ska ta mig i kragen - no more spreading money! Mitt slöseri av slantar på andra saker har slutat att existera, från och med nu ska varenda krona och öre gå till vettiga anledningar; åt motiverbara håll. Punkt.





Johanna

Believe it!

Ni kommer aldrig tro på vad jag gjorde igår? Jag tränade! Så där på riktigt också, löpband, tunga viktmaskiner och hela köret haha. Bakgrunden är att jag hittade mina kuponger på 2 veckors gratis träning på ett fintesscenter; det i kombination med att jag troligtvis har sjukt hög blodsockerhalt, sanslöst dålig kondition, 0% muskler i kroppen och ett kolesterolvärde som säkert inte är av denna världen - detta ledde till att jag kände att det var dags för länge sen, men nu när jag till och med kan göra något åt det gratis kan jag verkligen inte låta bli länge. Hur det känns idag? Träningsvärk och vanlig värk i heeeela kroppen. Därför tänkte jag när jag vaknade idag och såg det klarblå himmeln ge mig ut och springa av mig alla stela muskler. Men naturligtvis har inte Helsingborg en enda vettig motionsslinga möjlig att ta sig till med cykel. Bedrövligt må jag säga. Funderar dock på att ställa cykeln vid gröningen och springa bort mot Laröd så långt jag orkar. Då uppstår dock problemet att jag måste springa lika långt tillbaka igen haha. Vi får väl se hur det blir emd träning för idag då... :P




Ett tag sedan ens glansdagar var över... :P


I övrigt har jag fått jobba en hel del, men den här veckan ser ut att bli sommarens första lediga. Hoppas på lite fint väder då, så att man slipper stanna inne, hur fint det än är i vår vackra lägenhet. =) Dessvärre är det ju inte 30grader och strålande sol med pool och hotellstäderskor här direkt, så lika bra som min kära Henrik har jag ju inte det. Han har varit snäll och hört av sig varenda dag och berättat hur bra det är där nere, precis vad man vill höra. Men jag vill hellre att han kommer hem. En utflykt av något slag inkluderande oss och ingen annan är planerad inom den närmsta framtiden. Det ser jag verkligen framemot! :)

Nähä, nu ska jag gå och fånga dagen. Ledighet betyder inte dagdriveri minsann. Ta det lugnt där ute! Holla!






Johanna

RSS 2.0