Behold




Johanna

Wiiiiie

Ok, jag vet att jag lovat mig själv såväl som er andra att detta inte ska bli någon konsumtionsblogg; jag får alltså inte skriva vad jag vill ha eller har skaffat mig i materialistisk väg. Här kommer dock (det förhoppningsvis enda) undantaget som bekräftar regeln:

Hjortronsylt.

Hittar man det i butikerna så är det oerhört exklusivt och oerhört dyrt. Nu hittade jag en rejäl burk för tjugosex spänn, det gick ett rus av glädje genom mina vener när jag såg detta. Såklart haffade jag den direkt och köpte ingredienser så att det ikväll efter jobbet bjuds på pannkakor med vaniljglass (som jag ju vanligtvis inte alls är förtjust i) och den distinka, omisskännliga smaken av hjortron. Fantastiskt.

Nu lyckades jag bränna baconen som jag skulle ha i min baguette med tzatziki och sallad bara för att jag så gärna ville dela med mig av min lycka. Jag får nog steka ett par nya så att inte mamma och kristoffer klagar på att jag äter farlig mat. Där fick ni dagens recept hos casa Moi på köpet, you're welcome. Längre och innehållsrikare inlägg kommer inom kort.

Ha det bra så länge, va rädda om er!

Johanna

Nu så..

Ojojoj klockan är inte ens 12 på dagen och jag har ändå hunnit ta ett rejält tag om mitt liv. Lägenheten är inofficiellt uppsagd och jag har fått min tvåa, kontrakten på båda når mig nästa vecka. Jag har skickat efter blanketter från både csn och försäkringskassan och precis nu har jag suttit och kollat upp kurslitteraturen för sommarkurserna. Det visade sig att alla - och nu menar jag ALLA - böckerna går att låna på biblioteket här i Helsingborg. Så när jag är färdigknåpad med mitt inlägg här ska jag bege mig med en stor väska dit, lika bra att fixa det direkt. Men det är ju hur skönt som helst, jag behöver inte köpa en enda bok, om jag inte väldigt gärna vill det sen förstås. Kurserna jag ska läsa är först 2 i företagslära vid Mittuniversitetet, "Hållbart företagande" & "Marknadsföringens etik". Innan dess slängde jag in "Mellanösterns moderna historia" som jag läser från Umeå Universitet, mest för att det lät riktigt kul. Dessvärre har jag ju en idiottenta i ekonomistyrning 24 augusti som jag helst av allt aldrig skulle vilja skriva igen. Men det känns just nu inte som ett omöjligt uppdrag att hinna med detta i sommar. Jag har ju inte fått överdrivet mycket jobb, så borde ju hinna med detta också.

Hade fruktansvärt svårt att sova i natt och eftersom jag visste att jag skulle ha fått svar på mitt mail till ikano runt niotiden låg jag vaken och rak i sängen som ett stearinljus och kunde inte somna om heller. Nu kommer jag hålla mig fruktansvärt upptagen med alla sysslor som följer med mina beslut. Vi hörs senare, ha det bra! =)

Johanna

Det finns en anledning till allt.

Hallå min trogna skara! Been a while, nuh? Just nu sitter jag och en saftig bit sötpotatis framför datorn och jag klurar på hur allt kommer att te sig nu i den närmsta framtiden. Först av allt vill jag berätta att min kropp inte alls är lika stressad som min hjärna, framför allt inte nu när det är varmt och soligt. Så fort solen strålar känner jag hur mina steg omedvetet saktar ner i tempo, och hur min giraffhals verkligen njuter. Det är en ganska härlig känsla faktiskt. Jag var precis ute en sväng och skulle lämna filmerna vi hyrt över helgen och sedan gick jag inom söderpunkten på väg hem igen. Och mamma, du hade iiinte behövt tillrättavisa mig och förmana mig i förmiddags, det fanns bevisligen en anledning till att jag glömmer viktiga saker på fel ställen, alldeles för ofta. Hade inte mitt etui med körkort, bankkort - rubbet - legat fruktansvärt bekvämt i förarsätet på din bil just nu hade jag just varit avsevärt fattigare. Eftersom jag har kämpat hårt för att det här inte ska bli någon konsumtionshysterisk blogg som alla andra som ligger på Top100-listor över mest lästa (vilket är oerhört sorligt, f.ö.) tänker jag inte lägga upp ett collage av de ting som jag ville införskaffa. Mitt krav efter dessa produkter var imponerande stort och det var nästan löjligt att precis vad min hjärna hade kreerat låg där på display och ropade mitt namn. Mitt i denna situation räddade min glömskhet mig och berättade hur jag skulle leva mitt liv nu. Vem tror på Gud när man kan tro på vetenskapligt bevisade sjukdomar och öde vs. slump? På något sätt känner jag mig till råga på allt oerhört nöjd när jag nu sitter här, fastän jag inte kunde komma hem med en enda butikspåse. Skumt.

För att reflektera i övrigt över min situation nu kan jag uttrycka en liten skvätt av förtvivlan. Varför krävs det att andra ska må bättre på bekostnad av mig? Jag tackar så hemskt mycket för stödet från familj och kärlek just nu, utan den supporten hade jag inte varit stor just nu. Jag väger mina alternativ för fullt medan jag tittar på hur tiden i timglasets övre halva krymper. Inte bara lägenhet att ta beslut om heller, jag har kommit in på alla mina sökta sommarkurser nu så nu står jag även i valet och kvalet över läget där. Ska jag försöka kombinera det med de jobbtimmar jag faktiskt har kanske? Sannolikheten är stor att det blir så. Jag har dock tusen mail att skriva och samtal att ringa, grejer som bara ska krångla av ren princip, det är så det ska vara. CSN, Ikano, nautilus, helsingborgshem, blocket, posten, campus, tre andra universitet, bara för att nämna några. Tror det är slut på uppdatering för tillfället.

Ha det bra och var rädda om er everyone. Ta hand om er, ingen kan göra ett lika bra jobb när det gäller det som ni själva.

Johanna

RSS 2.0