På G

Tentan gick inte alls bra, för alla som undrar. Den var dum, som de flesta tentor jag skrivit under min universitetsperiod, om jag får säga det själv. Sker ett mirakel kan det bli ett godkänt betyg, men jag har trots allt gett mig själv dispans i den här kursen, det är den jag antagligen kommer anse svårast på hela programmet. Så behöver jag tenta om i januari eller augusti, eller rentav nästa år, så kommer jag inte att tycka att det är hela världen. Det här är inte mina grejer alls, så här får jag vara kass och oförstående ett tag till. Imorgon börjar del 2 av kursen, vi byter redovisning mot ekonomistyrning. Önska mig mer lycka där, tack! :)

Resten av dagen har majsan varit här och hälsat på. Jättetrevlig eftermiddag/kväll verkligen, känns skönt när man tar sig tid till att sakta ner tempot ordentligt, och bara precis göra vad man känner för. Vi har handlat massa (men enligt budgetens begränsningar, såklart!) och kvalitetsumgåtts. Ibland är det lite jobbigt att bo en bit från familjen, man vill ju kunna träffa dem på sina egna villkor, inte när plånboken tillåter det. Ja på tal om ekonomin förresten; den här månadens lyxprodukt blev en resa! Den infaller visserligen inte förrän i januari, but still. 28 jan beger jag mig till Sala, tycker den resan är så himla mycket mysigare och drömskare än när man byter i Stockholm. Så har Mr Seightseeing lovat mig en ny tur till gruvan och schaktet haha, ska bli kul. Den 2 februari beger jag mig hemåt, men köpte resan från Stockholm, så tänkte under det tidsintervallet någon gång bege mig från Uppsala som vi säkert mest kommer vara i, till den nyare hufvudstaden (Sala är ju den gamla, visste ni det?!) Ska träffa Anna och hitta på nåt kul där med tänkte jag, lika bra att passa på att få ut så mycket som möjligt när man väl är i krokarna. Ska bli superkul. Det är mitt i allt flyttstök som pågår i mitt hem också, så det är kanske bara bra att jag kommer lite ur vägen.

Nu har jag fått en grej att se fram emot, oavsett hur obetydlig den kan verka. ASAP ska vi boka resan till Paris också, så fort Maja har kollat upp sina schematider för våren. Jag har kollat hotell och grejer vi ska göra där som en galning också haha; jag blir så exalterad att jag inte kan låta bli... :P

Nu ska jag få lite sömn, det är minsann sen kväll redan. Ha det fint och ta det lugnt, vi hörs snart igen!





Johanna

egentligen är jag så jäääädra upptagen, men...

...nu va det alldeles för länge sen jag besökte min egen blogg, det är skönt att se att ni gör det oftare. =) Jag har egentligen inte alls tid att sitta här idag, speciellt inte eftersom jag ansåg mig vara värd en sovmorgon fast jag egentligen inte hinner med sånt. Tenta i affärsredovisning på onsdag, och jag väntar entusiastiskt och förväntansfullt på att poletten ska trilla ner, dock dröjer det oroande länge. Igår satt jag faktiskt från tolv fram till fem och bara pillade med konton, flyttade belopp, bestämde om det skulle vara i kredit eller debet, gjorde balansräkningen efter resultaträkningen och funderade över bokslutstablåernas periodiseringsfonder och överavskrivningar. Men åååh det är så mycket olika grejer; skatter, valutakurser, avskrivningar på inventarier, löner, försäkringar... tar ju aldrig slut... Jag ska sitta med det en stund idag åtminstone, men blir jag inte klokare är det lika bra att vänta till imorgon. Då och på tisdag är det heldagar som gäller; herregud, det här måste bara gå vägen. Hittills har min omtentafria svit klarat sig bra, men det här är jag ytterst tveksam angående.  Men håll tummarna för mig på onsdag klockan nio, så kanske det går lite bättre.

I övrigt dåååå? Well, jag har varit väldigt duktig med mitt krispaket måste jag säga. Men självklart måste nånting backfire, så precis när jag tänkte börja med min sista punkt, så slår det tillbaks gånger hundra. Jag funderade på hur jag skulle kunna få igång kroppen igen, you know, träna mer äta bättre. Men antagligen i rent självförsvar eftersom kroppen säkert trivdes bra med att vara lat och ansvarslös, så slog den ut hela mitt immunförsvar, gjorde mig sängliggande, och gav mig typ de ofräschaste sjuksymptom man kan få under en vecka lite drygt. Dock har jag rest mig från mitt lidande nu, och tänkte börja om från början. Med maten känner jag inga större utmaningar, så fort jag engagerar mig tillräckligt mycket kommer det nog gå ganska smidigt. Men frågan är vad en konståkare mer kan finna för passion här i livet som innebär motion? Jag har irrat i tröstlösa träsk utan att finna vad jag söker, någon som kan hjälpa mig?

En sak till tänkte jag göra innan jag avslutr för denna gång. Nästa inlägg kommer ett av mina mer filosofiska inslag gissar jag på, jag har en del såna på G som bara inte antagit fast och skriftlig form än. Men vad jag nu vill göra är att skänka er min önskelista, för jag vet att några av er vill ha en. Jag har inte funderat jättemycket över det i år, så får väl fylla ut den efter hand, men here Version.1 comes:

Nattlig skörd, av George Pelecanos (köpes billigt på tradera, eller dyrare på typ adlibris)
Yes Rasta, av Patrick Cariou (som jag önskat mig i tusen år utan resultat. Kan beställas på alibris.com (jaa utan d:et) för billigaste slanten)
Presentkort på Lindex (alltid trevligt med nya underkläder)
Presentkort på IKEA/Lagerhaus/Bolagret (eftersom vi har en flytt upcoming kunde det absolut uppskattas med ny inredning)
Off My Chest - Melo (helt omöjlig att få tag på olagligt, så får man fortfarande önska sig cd-skivor så är detta mitt val #1. finns på cdon)

Det är mina högst prioriterade önskningar, i övrigt kan väl nämnas trevliga böcker och liknande ni tycker att jag borde invigas till, sponsring till Parisresan, och era egna förslag givetvis. Jag är inte den som är den.
Nu skriker Den Nya Affärsredovisningen på mig från salongen, bäst att bege sig dit genast. Take care everyone!

Johanna

Bilderna

Har en lista på grejer jag hade tänkt att prata om, och ämnen jag vill beröra. Men just nu är energin och orken på en bottennivå jag inte ens visste att jag hade. Mina gnällanledningar hamstrar jag ofrivilligt på och de dyker upp och etsar sig fast innan jag hinner avvärja mig ordentligt från de tidigare. Just nu står jag i  valet och kvalet mellan att fortsätta tro på att det ska försvinna med hjälp av konsumtion av allehanda apoteksprodukter, eller att ta steget och ringa antingen vårdcentral eller tandläkare. Det har inte blivit något bättre hittills, jag har inte kunnat äta ett ordentligt mål fast föda sen i torsdags (med yttersta marginal att det gick ner då ens). Men jag tar beslutet imorgon, så återkommer troligtvis redan då igen.

Nu tänkte jag istället lägga upp de bilder jag fått, för jag vet att ni är nyfikna =) Min favorit har jag fortfarande inte fått, men jag tror att den är på ingående. Ska bli jättespännande att höra vad ni tycker.











Sådär. Lägger upp de andra också så fort jag fått dem, hoppas snaaart =) Ha det bra alla!

Johanna

Världens Bästa President

Ja vad ska man säga? Jag var så trött i morse när beskedet kom klockan fem att jag knappt reagerade. Jag stannade uppe till strax innan sex så att jag inte missade alla tal och storheter, sen slocknade jag totalt efter det. Sov en stund mellan 12-2 och sen halvslummer fram till fyra, hela tiden med TV:n igång dock. Sen var det så fantastiskt att jag var tvungen att övervaka nonstop. Jag hade tänkt att kolla på Filip och Fredriks valvaka men det var så sjukt mycket snack och spekuleringar där bara, och så lite fakta. Jag zappade mellan svt1 och dr1; danska sände direkt från cbs, med massa polls och informationsrutor som rullade och visade siffror hela tiden, det kändes mycket mer spännande då. Jag slog vad med chefen om hur många stater Obama skulle vinna med, och jag tror att jag plockar honom ganska överlägset. Många här i Sverige trodde nog att det skulle bli en walk-through victory för Obama, jag har däremot hela tiden varit rent utsagt skitnervös. Vi tänker inte alls likadant som dem, och jag tror att vi har jättesvårt att sätta oss in i amerikanernas situation. De har varit med om så himla mycket det senaste århundradet som verkligen har format dem och skapat och splittrat deras åsikter. För oss skulle det inte vara så jättemärkvärdigt att ha en svart statsminister om vi visste att han skulle sköta sitt jobb lika bra som någon annan. Men efter de djupdykningar jag tidigare gjort i USA:s syn på affirmative action och hela The Civil Rights Movement (jag älskar f.ö alla de där gamla kämpartanterna nere i södern. Hur tusan gick det till att alla sydstaterna blev röda egentligen?) har jag insett vilken oerhört big deal det faktiskt är. För 40 år sen blev svarta män mördade när de fick för stor makt och yttrandefrihet och man hade ingen rösträtt, kanske inte några av de händelser i USA:s historia man är mest stolta över.



Oh well nu är det gjort och nu kommer det skrivas historia. Nu väntar jag bara på det sista av mina tre jobbiga stunder det här dygnet. Chelseas match avklarad (även om dumgubbarna förlorade och Anelka inte alls var bra), presidentvalet avgjort under väldigt trevliga omständigheter; nu är det bara tentaresultatet jag har kvar att darra inför. Jag har suttit och uppdaterat kursmailen hur länge som helst, snart måste det vara dags. Håll tummarna för mig!




Johanna

Oh, these thoughts...

Gud så svårt jag har haft för att ta mig tid att sätta mig ner och verkligen skriva. Har tusen tankar och idéer om vad jag ska ha med i nästa inlägg, men det kommer aldrig längre än till hjärnnerverna. Nu beslutade jag mig dock för att avbryta mitt fixande inför kvällen och insåg att det faktiskt var dags. De senaste veckorna har vrit fullpackade med inlämningar, beslut och funderingar, men samtidigt har det inte varit särskilt stressande. Jag kan stryka ytterligare en av mina punkter på listan; jag har tagit beslut anågende utlandsstudier eller inte. I somras var valet självklart eftersom jag hade helt andra faktorer som påverkade mig då och som jag styrdes av. I och för sig förändrades förutsättningarna radikalt och då hade ju beslutet också kunnat göra det, men faktum är att jag har bestämt att inte åka utomlands nästa höst. Det handlade om för mycket pengar och för mycket krånglande. För mycket tid och engagemang att lägga när jag verkligen inte orkade. Däremot är en lockande tanke att byta lärosäte under första kursen i hösterminen, i två månader alltså sep-okt alltså. Sara har varit sugen på Stockholm av ganska naturliga anledningar; jag har verkligen haft allvarliga funderingar på Uppsala, förutsatt att det finns rätt kurser där såklart. Då har jag dessutom Anna fasligt mycket närmare mig, något vi båda diskuterat med förtjusning. Och två månaders miljöbyte kanske kan göra gott, även om det är långt dit? Well, time will tell, som vanligt.

Igår avslutades förra kursen, såå skönt, även om det kanske inte är helt över för min del. Snällasnällasnälla låt mig inte få omtenta. Men även om det blir så känner jag mig ganska lugn, för en gångs skull har inte all ny info man tryckt in i hjärnan försvunnit ut direkt, antagligen tack vare att vi fortsatt tjata om det under projektarbetet (som för övrigt har gått helt galet smidigt och antagligen blev helt outstanding! :P ). Klart att det känns jobbigt att inte bara kunna lägga det bakom sig och koncentrera sig på nästa kurs, men det löser sig. Jag har varit med om värre saker.

Halloweengrejer är igång för fullt nu, det började redan i torsdags på Villan. Usch vilken dag jag hade haft; jobbat för mycket, sovit och ätit för lite. Slutade inte i katastrof, men väldigt plötsligt tydligen eftersom jag slocknade i min säng halv två och inte fattar nånting när jag vaknar morgonen efter haha. Allt kom tillbaks under mitt uppvaknande och min resa ner till Lund, och det var inte alls så farligt som det kanske låter. Vi var hemma hos en av mina nollor och hade supertrevligt, sen ner till ett alldeles för fullt Villan. Jag har en känsla av att jag vandrade hemåt när de andra tyckte att festen började, men I don't care. Jag orkar inte hänga på nattklubbarna längre. Det är inte värt det. Pengar kostar det, och jag har försökt hålla mig därifrån väldigt medvetet eftersom jag inte vill utsätta mig för onödig plåga. Det är bara en kort övergående fas och period, det vet jag, kanske just därför jag är så principfast angående det.

Idag har vi dock green light, jag och Sara ska ut och "findricka" haha. Johan tyckte först att jag sa "Svindricka" när jag telefonkonverserade med honom innan, men det är sånt han sysslar med, inte vi... =P Igår satt jag och Sara och Emilio och drack glögg och kollade lite film, hur trevligt fredagskvällsnöje som helst. Jag var måttligt besviken att mina originalplaner för fredagen gick i stöpet för tusende gången känns det som, men det här var verkligen bra plåster på såren. =) Idag har jagoch Emilio promenerat i stan och köpt mer grejer jag kan pyssla med. Håller på med lite fina presenter till vissa av er, de kommer dyka upp inom kort...

Nähä, nu fick ni en ganska lång uppdatering så att ni kan hålla er afloat ett tag iaf, jag återkommer nog snarare än väntat. Ha det bra och va rädda om er!

Johanna


RSS 2.0