Mellan samtal

Här sitter jag en fredag, under de sista självande veckorna på sommaren och det nuvarande jobbet. Som vanligt mellan telefonsamtalen lägger jag ner mycket tid på att drömma om svunna tider och en längtan efter detta hopkok av gammalmodighet ska omsluta mig. Idag kommer det dyka upp bilder på saker jag vill ha, trots att jag har gjort en sträng princip att inte syssla med sådant. Men se detta som ett av undantagen som bekräftar regeln, jag kan helt enkelt inte låta bli.

Ni kommer förstå varför.




Dessa underverk finns hos Helsingborgs auktionsverk. Aktuellt pris för detta tekabinett 600 riksdaler, utrop 800.



Det här, har jag fått lära mig, kallas för taburett. Fantastisk kallar jag den här möbeln. Matchande stol fanns till.



..får den här plats i lägenheten tro? Den korrekta titeln här torde vara "skitstor blå soffa". (badkarssoffa i gustaviansk stil heter den enligt auktionsverket, min känns mer träffande..)


I övrigt tokar jag kring ett nytt projekt som kanske kommer se dagens ljus, kanske aldrig. I maskopi med min syster ska det sys damkläder som damkläder bör se ut. Inspiration hämtas, hör och häpna, från vintagemönster från främst 30- 40- och 50-talet. Åh vilken outtömlig guldgruva Internet kan vara ibland! Ljuvliga små böljande klänningar och kjolar som syns men absolut inte sticker ut. Precis så som jag skulle vilja gå klädd själv, med andra ord. Vill ni vara med på resan och bidra på det sätt ni kan är det bara att be mig berätta om det så kommer jag innan ni vet ordet av mata er med mönster, teckningar, idéer och material.

Var det någon som bad om smakprov?









Väl mött!


Johanna


Majsan & landet

Här är lite bilder från vårt besök hos Maja i Blekinge. Ja, det var två månader sedan jag skulle lagt upp dem men nu är de här, nöj er med det. :)





































Johanna

RSS 2.0