Slutet är nära

Såhär sista dagen på år 2008 hade jag tänkt, nu när jag mer eller mindre avslutat min kurs i redovisning och ekonomistyring och allt, att jag skulle gjort en bokslutstablå och summerat allt som hänt personligen under räkenskapsåret. Men ju mer jag funderade på tanken, insåg jag att allt går jämnt upp i slutändan när man använder sig av siffror, men att det omöjligt kunde göra det när man jämför och väger händelser och känslor mot varandra. Därför ser jag den idén numera som minst sagt utopisk, men undrar samtidigt fortfarande om det hade varit möjligt. Jag ska fundera lite mer på det, och återkommer isåfall om jag har redat ut det där. Dock kan man ju fortfarande göra en redovisning av året; lämna in alla kvitton och administrativa uppgifter till ekonomiansvarig...

♥ Ja, jag sjunger fortfarande, snart två år efter att jag först hörde dem, på Ganja Farmer och Driver A. Och de gör mig fortfarande lika lyckligt tillfredsställd, nostalgisk och upprymd som de alltid har gjort.

♥ Ja, jag gjorde en fantastiskt rolig resa med några av mina bästa vänner. En resa jag aldrig kommer göra om, men alltid kommer minnas som den bästa start på året man kan få.

♥ Ja, jag fick mitt hjärta krossat och mina farhågor besannade. Men inget ont utan att det för något gott med sig. Även om en del av mig önskar att allt det där aldrig hänt, har jag fått en insikt i mig själv och mina intuitiva tankar som jag kanske inte hade mött annars. Och det är jag hemskt tacksam för. Vad jag förlorade var dock en vän, som jag önskar att jag kunde fått ha kvar.

♥ Ja, jag blev tvungen att göra en krisplan för att reda ut alla trassliga och söndriga situationer jag själv hade satt mig i. Jag tror ändå att det var något som kommer gynna mig, något som fick mig att stanna upp och fundera över vad som är viktigt och nödvändigt i livet.

♥ Ja, jag har gjort fler bekantskaper under året. Inte lika explosionsartat som under 2007, konstigt hade det väl varit isåfall. Men av någon anledning har detta varit ett år då jag återknutit band med folk från förr, och trivts riktigt bra med det...

♥ Ja, 1 juni 2008 var datumet som jag äntligen tog mig till västkusten, då jag tog mitt pick och massor av pack och flyttade från skogarna i inlandet (om nu något i Skåne kan räknas som inland egentligen.. ;P) och jag har inte ångrat det en enda sekund. Det enda jag saknar är Skånekortets frihet (men inte utgiften för det, naturligtvis) och närheten till lilla Lizzan. Men hey, you can't have it all. På köpet fick jag Johan; en kombo eller nåt i den stilen, som inte är hemma speciellt ofta, och inte är vidare sällskaplig när han väl är hemma. Men jag ser honom absolut som en av mina bästa vänner, och jag kommer sakna honom när han flyttar om en månad. Men istället får jag ett energiknippe och solstråle till Sara som inte är ett dugg som mig, men kanske lite ändå. Jag tror att det kommer bli exakt lika awesome som det har varit hittills. Dessutom ska vi slå till med en dundrande inflyttningsfest som sällan tidigare skådats. You're all welcome!

♥ Ja, jag har fått åldersnoja och insett fysikens begränsningar. Jag är inte lika vig och stark som jag var i mina glansdagar, och jag har kommit till insikten att man inte behöver vara ute hela nätterna; att bege sig hem efter Villan och sova gott klockan 2 i sin säng har sina fördelar. Kalla mig tant i förtid om ni vill, men så är mina åsikter oavsett era.

♥ Ja, jag klippte av det onaturligt långa håret nästan 2 decimeter, och det kommer ske något liknande nästa gång, förvänta er inget annat...

♥Ja, jag har lyckats hitta den där personen som jag hade i åtanke när jag beskrev hur perfektion enligt mig ter sig. Sen att han dessutom har ytterligare kvaliteter som jag inte ens hade funderat på och upptäckt att jag ville ha, kan ju inte ses som något annat än swell.. =) Dock utfäste jag ju en belöning som jag härmed drar in, möjligtvis delar vi två själva på den, eftersom jag är övertygad om att vi hittade varandra igen utan någon som helst inblanding utifrån. .




♥♥ Jaa, jag sitter här på Nyårsafton, med Itunes på shuffle i bakgrunden, med joggingbyxor och skjorta, med en del städning kvar att göra... och faktiskt väldigt tillfreds med tillvaron och med tilltro till framtiden. Jag tänker absolut inte göra varken gissningar eller prognoser för vad som kommer hända 2009, för med året som gått i åtanke är det lätt sagt att vad som helst kan hända och att man aldrig kan vara förberedd på allt. Nästa gång kanske jag kommer spalta upp mål och saker jag vill åstadkomma, eller så väntar jag helt enkelt till nästa krispaket akutkallar på mig, vi får se.

Ha det bra allihop, season greetings och jag hoppas på en riktigt god fortsättning för alla er, det är jag övertygad om att ni är värda! Ta det försiktigt och var rädda om er! =)




Johanna

Strax tillbaka

Åååååh, jag tar mig verkligen aldrig tid att sitta här och skriva ordentligt. Imorgon ska vara en av det här årets effektivaste dagar tänkte jag, så då tänker jag absolut få ner ett par innehållsrika rader här också. Speciellt nu när jag faktiskt ser att jag har en skara trofasta läsare... Låååååvar att återkomma imorgon! =)

Johanna


Riksskånska.

Yes, nu är det uträtt, diagnostiserat och döpt. Min dialekt - utan allt gröt som klimatzon ett innehåller, utan spår av den göingetrakt jag så länge vistades i, och utan ett bestämbart inringat område från vilken den härstammar. Riksskånska döpte vi det till igår. Så nu vet ni det! :P

Igår var jag hos Stoffe, Emelie och JP på inflyttningsfest i Malmö, viiiilken lägenhet va! Helt vansinnigt fin, och med läge och utsikt över kallbadet och hela Ribersborg. Jag förstår inte hur någonting skulle kunna toppa det där, och hur man kan ha sånt flyt att man får tag i något sånt. Jag kommer spendera många långa sommarkvällar där -09 vill jag lova. Rolig kuriosa är att Christoffer fann det enklare och filurigare att låta mig göra entre via deras balkong haha, istället för att gå runt till trapphusentrén. Garanterad underhållningsfaktor för de som bevakade spektaklet. Jättekul att byta miljö och människor, om än så bara för några timmar. Jag har dock ofta sett mig som en dålig minglare, men igår tog jag mig själv i kragen, och det var verkligen hur trevligt som helst. Tyvärr var man ju inte hemma förrän mitt i natten; vissa skulle se det som sina sista sömntimmar innan man måste upp och slita på jobbet. Men jag bjöd mig själv på aningen sovmorgon för att jämna ut det; Maja ska komma och julhandla med mig, vilket innebär outstanding koncentrations-förmåga, entusiatstiskt tempo och en ängels tålamod.
Hon är på ingång vilken minut som helst så jag måste få be att återkomma, eventuellt redan ikväll. D'accord? Ta hand om er så länge! =)

Johanna

RSS 2.0