Relationssnack.

Varför kan aldrig relationer vara som på film? Där ser man hur personer möts på exakt samma nivå och tidpunkt i livet och bara är så där överjäkla perfekta och deras kärlek övervinner allt osv. Finns sånt verkligen på riktigt? Jag vet inte om jag bara är pessimistisk eller kräsen nu, men i många par ser man anledningar till att deras relation inte kommer hålla.

Jag kan säkert räkna upp hur många såna anledningar som helst; avstånd, brist på tillit, åldersskillnad, intressena är alldels för olika, eller alldeles för lika... En sak som jag tycker är så plågsamt att se, är när den ena känner mer för sin respektive och relationen än den andra. Framför allt eftersom det kan vara en så utdragen och abstrakt situation innan allt tar slut i kaos för åtminstone en av dem. För det mesta är naivitet och förnekelse även inblandat, något som bara saktar ner processen ännu mer. "Äsch, hon/han ringer snart tillbaka/svarar på mitt sms/dyker snart upp/kommer säkert ihåg den där detaljen jag aldrig någonsin skulle glömma, hon/han är bara stressad eller har jobbat mycket eller vilken anledning som helst som bortförklarar verkligenheten som är att hon/han helt enkelt inte bryr sig. På nåt sätt blir inte den dumpade personen bara lämnad, utan självförtroendet och hoppet om att någon ska besvara ens känslor i framtiden tynar bort snabbare än snögubbar.

För mig är det lika illa vilken av personerna jag än skulle spela; att vara den som går och bär på ångesten över att behöva berätta att man tyvärr inte känner någonting, eller att frenetiskt sitta och vänta på att telefonen ska ringa. För mig är det lika jobbigt att såra som att bli sårad. Och linjerna mellan samma nivå och avgrunder emellan kan vara hur tunna och utsuddade som helst ibland, men är inte riktigt alltid, men oftast, tillräckliga för att förr eller senare spricka.

Den här situationen är annorlunda också på så sätt att man egentligen inte kanske har något konkret skäl till att vilja ända relationen, man går mest på en magkänsla som säger nej. Och då hjälper det inte hur mycket hjärtat än sitter på rätta stället och man försöker och intalar sig att man borde stanna. Säger magkänslan nej är det bara tvärstopp.

Anyways, vet inte riktigt vad jag vill få fram, svårt att klämma fram nån sensmoral eller några tips och tankar, såna här situationer är ju sällsynt markerade med varningstrianglar. Vill nog mest reflektera en stund över hur lätt allting kan gå fel ibland. I alla fall, thanx 4 your time, as always! =)
Johanna

NyttNytt

Idag vaknade jag vid typ halv elva, snoozade den obligatoriska kvarten, och blev upphämtad av mamma en knapp timme senare. Var tänkt att jag skulle städat lite noga innan hon kom men fastnade framför datorn, som vanligt. När mamma kom ringde farmor och gratulerade och pratade en stund, mycket trevligt. Farfar satt och smyglyssnade i bakgrunden meddelande han mig när farmor tänkte lägga på, och så började de gnabba en massa för att han helt plötsligt ville prata nu när hon skulle lägga på, han kunde väl sagt nåt innan, osv... Jaja, så är det att vara gammal. När vi äntligen kom ut från min lägenhet mötte vi Jonna Härbst och hennes Martin och hennes bäbis. Inbäddad så jag knappt kunde se den fick jag fram nåt i stil med "åååh va liten den är". Så smått är inte riktigt min grej än.
I alla fall, jag fick äran att köra ner till Höör, skulle dit och hämta lite möbler och namnsdagsfika lite. Hämtade upp mormor och åt köttbullar hos henne, räknade inte dem men det blev nog kanske 10. Mums! Sen smälte vi maten och åkte till deras favvocafé, ett växthus utanför Höör som även fungerar som fik. Supermysigt, inrett med kiwiträd klättrandes i taket. Några var strax dags att skörda, allt ihop såg väldigt coolt och annorlunda ut, tyckte det var jättetrevligt även om min andra kopp te var döäcklig.
Efter en och en halv timme drog vi vidare till Bilema och shoppade lite, köpte cd-r-skivor som jag skulle bränna hos mamma sen. Sen var det dags att fika igen, efter det fick vi nog och åkte till Tyringe, fortfarande med mig bakom ratten. =) Där brände jag fem skivor varav en sitter kvar i mammas dator fortfarande tyvärr, alltid ska jag glömma nåt.
Var hemma strax innan tio, fick då ett ryck jag har gått och velat om länge, så jag tog och ändrade runt och möblerade om hela lägenheten! Vet inte om jag är nöjd med resultatet än, kan nog behöva finslipas lite grann åtminstone. Ska sova på saken, ni får komma hem här och titta och se vad ni säger! =) Pappa du får nog komma och fixa till den där listen igen, nu ska helt plötsligt en massa sladdar åt andra hållet istället... :S Har dock själv satt upp min läs/sänglampa och fått en liten läshörna, mycket nöjd med resultatet. Där ska jag sitta och läsa böckerna jag fick av mamma i namnsdagspresent fastän man inte borde få några, och fastän det bara var nån månad sen jag läste allihop, de är fantastiska! =)
Nähä, klockan börjar bli mycket för en människa som mig, har inte vant mig vid helgledigheten än, men jag jobbar på det. Nästa helg blir det feeeest! =)

Sleep tight y'all!
Johanna


Vuxen?

Hittade ett nytt litet quizz...

Jobb (1p) - Aa ett tag till iaf
Visitkort (1p) - Nope
Konferens (1p) - Nejj
Bor hos föräldrar (-2p) - Absolut inte
Vara sambo (1p) - Nej
Vara förlovad (1p) - Nej
Vara gift (2p) - Inte det heller
Skild (3p) - Nej
Äga villa (2p) - Nej
Ha en bil (1p kombi + 1p) - Nej
Hund (1p) - Nä men jag vill
Lån (1p) - Inte än
Gemensam ekonomi (1p) - Nej
Pensionsspara (1p) - Nej, tror jag inte?
Storhandla (1p) - Nä, palla sånt
- kundkort (1p) - Nej
Använda rabattkuponger (2p) - Händer, men det är nog inte ofta
Äga hushållsassistent (1p) - Oh ja!
Äga diskmaskin (1p) - Jepps! =)
Dubbelsäng (2p) - Nej
Ha julgran på julen (2p) - Definitivt
Gråa hår (1p) - Tror inte jag kan hitta något
Celluliter (1p) - Har försökt att inte kolla, men hittar säkert om jag letar
Prenumerera på morgontidning (1p) - Nä, den är ändå så värdelös här
Lösa sudoko (1p) - Kan inte.. :/ Korsord bara
Välja att inte svara i telefon (2p) - Bara när jag inte vill, kollar alltid vem det är iaf
Putsa förnster (1p) - Hahaha, bra den...
Svampplockning (2p) - Usch nä
Långfärdsskridskor (1p) - Hade säkert varit kul
Parmiddag (1p) - Nej
Vinprovning (1p) - Hade säkert också varit skoj
Danskurs (1p) - Viljan finns där
Partaja till gamla 70-talshits. Obs! Gäller ej om du är bög. (1p) - Definitivt inte
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Hade jag druckit kaffe så kanske... :P
Somna före 23.00 dagligen (1p) - Haha emellanåt, men oftast inte
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Njae, troligtvis inte
Spela Bingolotto (1p) - Nej!
Tycka att Ernst Kirchsteiger är en riktig pudding (1p) - Haha.... nä.
Ha höftproblem (1p) - Mmm
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - Aldrig
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Ofta

0-15 poäng: "INTE gammal"
16- 25 poäng: " börjar barka ditåt...
Över 25: "Nu är du där"

My score: 14. Inte så långt ifrån, men inte nära heller haha. Skönt, tycker jag kan få tillhöra ungdomen ett tag till i alla fall... =)

Är man i själva verket bara sig själv när man är ung?

God kväll!
Många föräldrar har säkert förfärats över att deras tonårsdöttrar och söner byter klädstil, vänner och leverne ungefär lika ofta som man byter strumpor. Men inte helt sällan har säkert samma föräldrar snarare logiskt förväntat sig än nervöst hoppats på att barnen ska gå igenom och förbi dessa faser. För det ser man ju hela tiden - många av dagens civilekonomer och dataingenjörer uppväxta på 80-talet har haft sin pudelfrisyr eller sin hockeyfrilla på plats i skolkatalogerna. Många uppväxta ett eller två decennier tidigare har plockat av de enorma glasögonen eller klippt sitt långa hippiehår. Allt för att klämma in sig bakom diverse skrivbord eller vad de nu kan tänkas göra för att få den där månatliga insättningen på belastningskontot. Tråkigt tycker jag är, att oroliga föräldrar hoppas på att de ska "hitta sig själv", vilket då menas med att de ska sluta sig till det raka ledet av illusionen om hur en människa ska vara.

Utan att några direkta undantag som bekräftar min tes kommer till mina tankar verkar det ju vara lite som i den där fantareklamen, det handlar inte om om, utan snarare om när vi alla ska komma ut ur den där maskinen exakt likadant stöpta allihop. Det verkar vara en del av vuxenlivet. Att ha en egen personlighet eller något som sticker ut från mängden känns ibland som något man får associera till något ungdomen sysslar med och så småningom då växer ur. Att utmärka sig på sin arbetsplats eller i sin sociala miljö känns nästan som något negativt och annorlunda och något som väcker uppmärksamhet från folk runt omkring.
Borde det verkligen vara så? Och hur går det till, på vilket sätt förändras vi? Jag skulle vilja ställa två frågor till:  Är det medvetet vi förändras, och är det påtvingat eller något frivilligt?

En del säger säkert att de inte tänker bli som alla andra, nej minsann, just jag ska stå emot och gå min egen väg. Jag skulle vilja se statistiken över de som säger så, och ändå faller in i samma fåra som alla andra förr eller senare.

Jag gillar inte att se alla följa samma mönster, på det vis att det är att hålla tillbaka en människas personliga utveckling och dess egenskaper när man hellre väljer att klippa sig för den där jobbintervjun man måste gå till, än att sitta den där extra timmen i studion för att få till det där soundet man verkligen var ute efter på sin nya låt. När man tvingas ge upp sina värderingar, principer, eller olika synpunkter på hur man vill ha världen, allt för att någon annan säger vad som är bra eller passande. Skulle nästan kunna sträcka mig så långt som att säga att det är att inskränka personers rätt att bete sig hur man vill (så länge man föjer under nationella lagar naturligtvis) för att detta beteende inte är vad man förväntar sig.
Det kan i början handla om små små detaljer bara; t.ex. att börja använda ny teknologi eller att låta storföretagen göra förtjänster på dig. Avviker man då från såna saker är man udda och blir rikskändis via TV-program, mildare varianter blir samtalsämne i lokalare kretsar. Även om dessa människor inte alltid framställs negativt är de ändå alltid udda, när det i själva verket säkert finns en avvikande sida hos många många fler, de har bara valt att bortse från dessa eller uttöva den bakom låsta dörrar. Frågan är ju då vilket av dessa beteenden som är märkligast - att leva ut sin personlighet eller att gömma den?

Jag tycker som sagt att mångfalden av personligheter borde utnyttjas istället för inskränkas och klassas som överflödiga. Jag tycker, att man bör få utvecklas och ständigt få förnya sig själv i sin egen takt, på sina egna villkor, och i vilken riktning man vill. Inte till det man förväntas bli.


Många tankar har slagit mig när jag släckt lampan om nätterna eller väntat på kollektivtrafikens evigt försenade transportmedel, det här var några. Kommer med största sannorlikhet fler inom en relativ framtid, håll utkik! =)
Kommentera gärna konstruktivt, nyfiken på att höra andras åsikter också.

Nästa gång blir det lättsammare, det lovar jag!
Johanna


Plugg!

Efter att till och från ha spenderat ca 3 timmar framför datorn, uppdaterandes och omladdandes studera.nu's fruktansvärt överbelastade och för tillfället mordhotade hemsida, har jag precis fått mitt antagningsbesked till campus till hösten. Vet inga gränser eller sånt nu, bara precis att jag kommit in. Tyckte dock att det kändes bra tillräckligt, så idag är jag en glad flicka! =) Senare kommer finansieringsproblem hit och dit,  men det skjuter jag i horisonten tills vidare. Hoppas nu att många som sökt och väntat lika tålmodigt som jag blir nöjda och tillfreds med sina svar.

Ha en fortsatt trevlig dag, off till jobb för min del nu!

Johanna

My #1

Hey You!
Så många gånger har jag tänkt att jag skulle vilja ha eller behöva en blogg jag också, precis som alla andra. Men när jag väl börjat leka med tanken på en sådan har jag funderat på hur mitt första inlägg skulle bli, måste ju bli perfekt, menar jag. Men som den oerhörda idéspruta jag är i min ensamhet har jag inte kunnat bestämma mig för vad jag ska skriva.

Tänkte därför göra som så många andra och sno en lista, både för de som är nyfikna och vill veta mer, och för de som tror att de redan vet allt om mig och nu kommer inse att de inte hade en clue! :P Så här; Enjoy mina Favourite 4's:




Fyra jobb jag haft
1. Kommunalt sommarjobb som vaktmästare, 2002 tror jag
2. Intersport 2003-2006
3. Intersport, ny ort, 2006-2007
4. Posten Företagsservice, sommar 2007

Fyra ställen jag bott på:
1. Tyringe, huset
2. Tyringe, lägenheten
3. Hässleholm för närvarande
4. Helsingborg, ASAP

Fyra TV-program jag gillar/gillade att se på:

1. Grey's Anatomy
2. Floor Filler, de två säsongerna den överlevde iaf..
3. Weeds
4. The Nine, Las Vegas & The Wire

Eftersom jag är sånt enormt TV-freak räcker inte fyra platser bara... =P

Fyra bästa ställena jag har semesterbesökt:
1. Jamaica
2. Dominikanska Republiken
3. Mallorca
4. Costa Brava

Fyra internetsidor jag besöker dagligen:
1. WHOA
2. min hotmail
3. bilddagboken (periodvis dagligen iaf)
4. helsingborgshem.se

Fyra favoriträtter:
1. Min hemgjorda spaghetti & köttfärssås.
2. Nachostallrik
3. Mammas potatisgratäng
4. Chicken and Rice&Peas

Fyra ställen jag hellre är på just nu:
1. Karibien
2. En hängmattta i solsken
3. Hemma och myser med Lizzan
4. Sängen




Först och främst tror jag nog att jag vill ha en blogg för att jag gillade att skriva dagbok när jag var liten, det ger en semi-dement människa som jag själv en bättre koll över sitt liv, hoppas jag på iaf! Hoppas dessutom att kunna ge de läsare som hittar hit lite underhållning för en stund. =)

I'll be back, believe that!
Johanna

Välkommen till min nya blogg!

Återkommer alldeles inom kort med mycket, mycket mer info!
 =)

RSS 2.0