Blek, mjuk i hullet och fattig för alltid.

Ibland är det inte meningen att det ska vara lätt. Varje solig dag som jag promenerar till och från hemmet på lunchen har jag bestämt mig för att stanna exakt tio sekunder precis runt hörnet vid gångtunneln och låta solen ge mig ny energi, livsglädje och ork att jobba den andra halvan av dagen också. Dessa sekunder är ohyggligt mycket värda och välbehövda så här i tråkigaste februari. För hela tiden tycks det dyka upp nya faktorer som ska slå ner en, om det så är tre fula röda blemmor på ett blekt och glåmigt ansikte eller ett käckt brev från Försäkringskassan som berättar att jag är skyldig dem ytterligare en månadslön. Och det där tycks aldrig ta slut, det känns som att jag aldrig blir kvitt eller lyckas skaka av mig det där att inte reda ut det själv. Lån från föräldrar, borgenärpojkvän, bidrag från en kassa som vill ha tillbaka det när jag äntligen var på rätt sida. Så tröttsamt, och så otroligt kvävande. Låt mig vara nu, låt mig klara det utan er! Inte för att jag inte är tacksam när jag behöver hjälp, ni vet vad jag menar. Att alltid känna sig beroende av någon annan.

Nu är det fredag och två trevliga helger väntar, nästa vecka när Kristoffer är ledig tänker jag dessutom kräva mat på bordet varenda lunchtimme. Ikväll ska jag skaka av all jobbstress, alla tråkiga krav, inte titta i en spegel och bara göra precis vad jag vill. På måndag tar jag ett djupt andetag och tar tag i allt igen, för alla problem är bättre lösta än under sängen där jag har gömt det nu.


Ha en bra helg allihop, för det tänker minsann jag!


Johanna

Ursäkta röran, ombyggnad pågår

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det fruktansvärt töntiga och amatörmässiga utseendet på bloggen just nu, ska försöka ordna det så fort jag får möjlighet och förstår hur det är jag ska göra.
Återkommer med nytt och fräscht inom kort! :)
Johanna

Husvandring

Har det förresten inte varit på tok för få bilder här på senaste tiden? Jag ska nog passa på i helgen att ge er lite uppdateringar och lite godbitar från de gångna månaderna, har nog en del att visa er faktiskt.
Jag passar på idag när jag ändå har rätt minneskort i att visa mitt fina växthus som jag köpte nu till nya lägenheten, tänkte att jag ska ta tag i växtligheten här för det är något som jag verkligen har längtat efter där nere i mörkret på första våningen. Mer sol men fortfarande ingen balkong, så jag har placerat ett miniväxthus för att kryddorna ska klara sig så länge som möjligt. Än så länge verkar det gå vägen.
Ett annat inköp är två ståtliga orkidéer och min plan var att få dem att trivas ordentligt och bli mästare på orkidéodling, vilket ju tycks vara en riktig konstart. Idag tog jag dock ett steg bakåt i den utvecklingen när jag under min fasthamring av antennsladden på något fortfarande outgrundligt märkligt sätt lyckas välta krukan ur fönsterkarmen och bryter ena stängeln rätt av. Var det allt? Nähä då, när jag sedan ska böja mig ner för att sopa upp allt drar jag till den lilla bordslampan som tillfälligt stod på golvet och knäcker fästet så att den nu är helt obrukbar. Allt inom loppet av tre sekunder, helt fantastiskt jobbat. Nu återstår en och en halv stängel och jag försöker hålla modet uppe detta till trots och bjuder på en liten blomkavalkad från när de fortfarande var hela.



Underbart doftande liljor som tyvärr vissnade alldeles för snabbt, fördelen med det är dock att jag slipper ohygglig snuva varenda natt


















Och vill såklart visa min underbara teburk (av sådan sort som man aldrig tycks kunna få för många av, ni vet..) som har, hör och häpna, tekannor på!




Johanna

Kafferepsprojekt

Ikväll har premiären varit för mitt projekt, Kafferepsklubben. En gång i månaden, ungefär vid månadsskiftet, bjuder jag in till Kafferep med massa regler. Inga män är tillåtna och jag drar faktiskt det så långt som att förbjuda byxor (strumpbyxor ej inräknade) under sittningen. Vi befärster könsrollerna ordentligt och återgår till det klassiska kvinnoidealet som numera är förpassat till dåtid, där kvinnorna knådade deg men även tisslade och tasslade i köket och mannen rökte cigarr i salongen.

Jag har länge, länge haft tankar på att starta en kafferepsklubb och har slipat länge på utformandet av den och idag var alltså första bjudningen. Finporslinet plockades fram och vi slog oss ner i den lila soffan i världsrummet. Denna gång dök fyra damer som jag har lärt känna via min tid på Campus upp, men det kommer förhoppningsvis att skilja lite från gång till gång vilka som kommer. Jag har en grupp på Facebook där jag inför varje tillfälle kommer att informera och sedan meddelar gruppmedlemmarna om de kan vara med just då.

Tanken är att det ska bli lite av en nätverksaktivitet och vara ett bra tillfälle att mötas och träffa folk i utkanterna av varandras kretsar och dela gemensamma nämnare. Kakor och kaffe alltså. Vid de första tillfällena kommer jag troligtvis att stå för den mesta bakningen, när vi alla sedan blivit varmare i kläderna kan jag delegera och på äkta kafferepsmanér iscensätta ett riktigt knytkalas. Hur gick det idag då? Jo, sju sorters kakor var ju bakade, smetade och gräddade som sig bör men vi kommer att ha kakor över i flera veckor efter allt som jag har gjort de här senaste dagarna. Vi var ju bara fem stycken så det fanns ingen chans att vi skulle orka äta upp allt hur bra vi än kämpade. Men det är en marginaliserad faktor som inte är så svår att leva med, i övrigt blev det riktigt trevligt, jag fick en bukett tulpaner, de berömde det nya hemmet och det blev mycket prat om skola och gemensamma minnen. Superkul! Det ska bli otroligt spännande att se hur det här utvecklar sig och hur stort det här kan bli. Jag vill i alla fall drista mig till att säga att kvällens Kafferepsklubb, den första någonsin i sitt slag, blev väldigt lyckad.












Johanna

RSS 2.0