Ska jag berätta för er...

Hur reviderade planer går till? Tackar som frågar, det ska jag genast berätta för er. Jag vill varna, samtidigt som det utstöts många suckar och frammanar en del grimaserande ansikten som virrar på huvudet, kan det faktiskt te sig komiskt. Jag har planerat den kommande helgen in i minsta detalj och för att verka hur cool och van som helst när den väl bryter ut försöker jag dölja kaoset som föregår med att göra så mycket jag kan i förväg.

Idag stod det på schemat 3 relativt snabba grejer som skulle frysas in, det kunde jag ju lika gärna göra nu tänkte jag. Det skulle dessutom inte tära på mitt tålamod eftersom jag har jobbat hela dagen och sedan mördad mig själv på tre kvarts spinning. Men ack, och ve. Först ut var hjortronparfaiten, där jag visste att jag inte hade så mycket sylt, men hade mätt ut att det skulle räcka alldeles utmärkt ändå. Jag plockar fram redskap, bläddrar upp rätt sida i Kokboken och ställer ingredienserna på display. Ända tills jag läser "50 g vit choklad" i receptet. Tusan, då kan jag helt enkelt inte göra den nu, insåg jag. Då får vi väl gå vidare på listan, frusen crème fraîche-tårta. Visst, jag gjorde om hela proceduren och upptäckte precis när äggen åkte ut för andra gången ur kylen att "1 citron" inte hade köpts igår utan av någon outgrundlig anledning istället stod på listan på vad som ska inhandlas under morgondagen. Modet började nu svika mig men så kom jag på att jag ju hade dragit lite med att göra mina minibrownies, så jag förstod att det var dags för det nu istället när de andra alterativen var uträknade.

Jag ställde mig i färd att diska och göra rent ugnsformen som jag tidigare hade använt till exakt samma syfte och nu behövde. Medan jag stod med diskborsten i högsta hugg slog det mig: "valnötter var det ja..." Herregud.

Nu sitter jag åtminstone i köket med fina chokladbröd nyss uttagna ur ugnen och väntar på att de ska svalna så att jag kan tjuva en redan nu. Eller två.







Johanna


25

Tro det eller ej, men jag har varit på ett lysande humör idag. Jag har tagit det lugnt som en snigel och det har varit fantastiskt väder i hela Sverige. Imorgon ska jag till jobbet och efter det kommer jag planera inför helgens festligheter, så hektiskt kommer det se ut ända fram till lördag när ni kommer, believe me. Därför är denna dag som en oas där lugnet står i centrum. Jag har bara gjort precis vad jag orkar och velat och kört med Kristoffer sådär lagom mycket. Ett par skor (våga inte säga ett dugg!) är jag rikare, och mamma har berikat kontot väldigt behövligt. Tack än så länge!

Jag har redan spenderat ett år, sedan jag fyllde 24 ungefär, med total ångest över att jag bara blir äldre, tjockare och mer meningslös i min existens, så då trodde jag att hela den här dagen bara skulle bli en kaskad av otrevligheter. Men på något sätt vände det, jag insåg att åtminstone idag kan jag göra lite precis hur jag vill, folk runt om mig är snälla mot mig och uppmärksammar att de tänker på mig. Dessutom var det inte så farligt, jag är precis lika hängig i fläsket som när jag var 24. Nu har jag däremot chansen att vända det, att ta åldern med ro och jobba med tiden istället för mot den. Rätt vad det är kanske jag får höra "Oj, är du bara 25?". DET skulle väl vara den replik som skulle göra min dag komplett.


Oskar Linnros om den kritiska födelsedagen. Beredd att hålla med så fort jag kommit ordentligt över det här krönet.



Johanna


Och så vidare..

Lite foton från en mycket trevlig helg i Landskrona: fotboll, besök på museum, fotboll på TV, promenader vid havet och slutligen fotboll i soffan. För allmän beskådning nedan.









Mr. Larsson bevakade noga.



Så gjorde fler


Nervös tjej i annans bil


Utanför museet








Resten får dyka upp så småningom, kan ju inte släppa lös allt på en gång.. :)



Johanna


Sweet times

Jaha, sånt här sysslar jag med när jag inte jobbar och sliter. Jag förbereder mitt liv som tant genom noggrann övning: jag har hela köket fyllt med glasskålar med godis, jag bakar pajer och kakor och rotar i farmors gömmor efter tjusiga kaffeserviser.



Först bytte jag ut allt gammalt




...och fyllde sedan på med nytt!










Välkommen på en smakbit!



Johanna


En Masse

Tänker bara ge er en teaser, ikväll kommer det komma en uppdatering en masse. Jag har aldrig jobbat så mycket i mitt liv som jag gör nu, därför har vissa saker under en tid fått stryka på foten. Men jag tänkte mig ett stort foto-collage på vad jag har sysslat med när jag inte jobbat, tränat och sovit.



Johanna


RSS 2.0