Färgglada idag?

Själv har jag en grå dag idag, precis som vädret...

  
 


Johanna

HoppasHoppasHoppas

Nu är höstrusket farligt nära. Nu måste vi skaffa lampor i köket och vardagsrummet. Fina, mysiga lampor, som åtminstone skapar illusionen av värme och allt som hör därtill. Hur som helst, potatisgratängen är i ugnen och boken i soffan där jag strax ska lägga mig. Skittrött efter en dag med både jobb och skola. Dagens höjdpunkt har jag nog faktiskt ingen tyvärr; kanske när man samtalat med Henke. Samtidigt som jag veeeet att jag måste gå vidare så saknar jag honom så otroligt mycket emellanåt. Har svårt att släppa tankarna på alla bra stunder som fanns där, och hoppet om att de ska återkomma. Och det känns ibland bra att hålla fast vid det lilla som finns kvar, även om jag vet att jag kanske drömmer om en utopi. Vad jag skulle komma till med den här utläggningen tror jag var dock, att jag skulle berätta att jag ska ta tag i min studietid och engagera mig lite i skolans olika aktiviteter lite mer. Egentligen hade jag tänkt att jag skulle joina ett av barlagen, så att jag inte skulle göra av med så himla mycket pengar varje torsdag men kanske ändå kunna hänga ute i svängen :P Men jag insåg att mina kvällar inte räcker till om jag ska jobba på Posten 2-3 dagar i veckan dessutom, och det är absolut prio 1 för mig efter ordinarie studier.

Så vad jag funderar istället på, är en satsning i Kåren till våren (haha, rimmet va faktiskt inte alls planerat där!), antagligen i utskottet för studiesociala aktiviteter. Jag tyckte det lät lagom roligt, och framför allt lagom engagerande. Vi får se, det är ett tag tills ansökningarna ska vara inne. Idag har jag dessutom blivit mer eller mindre inlurad av Sara i att vara med i HelsingborgsSpexet. Absolut inte som scengubbe, aldrig i livet att jag tänker stå i strålkastarljuset haha! Nä, ska hjälpa till "bakom ridåerna" med att fixa och måla kulisser och scenrekvisita och sånt där. Kanske kan passa en hemmapysslare som jag? Jag förvarnade dem om mina amatörmässiga kunskaper och mina fruktansvärda talanger (välta, trampa sönder, göra fel, förstöra, snubbla över,... ni fattar) men de sa att det va helt ok, alla insatser var värdefulla insatser. Det dög för mig, så nu får vi väl se vad jag gett mig på. =)

Dagens tråkiga incident inträffade när jag skulle fixa dagens outfit, och jag lyckades ta sönder mormors fina gröna pärlhalsband som jag var så förtjust i. Ska se om jag kan laga det på något sätt, eller åtminstone skapa någon ny kreation av det återstående materialet. HoppasHoppasHoppas

Jaja återkommer väl inom kort igen, nästa gång LOOOOVAR jag att det kommer nollningsbilder. Ha det fint och ta det lugnt! Ciao :)

Johanna

Huvudet ovanför ytan

Åtminstone bildligt talat. Har tänkt att skriva och uppdatera bloggen flera gånger sen senaste inlägget, som är mitt mest kommenterade och omdiskuterade i dess historia haha. Även bakom kulisserna har det diskuterats flitigt fram och tillbaka, men kanske är det just fram-och-tillbaka-rörelsen som gör att det känns som att jag står kvar på exakt samma punkt som den 28 augusti. Snart en månad sen, shit. Jag måste nog verkligen göra något drastiskt åt allt.

Anyways, igår hade jag massa jag tänkte ta mig tid att delge omvärlden, men då va det nån jäkla systemuppdatering som förhindrade mitt författande. Idag har jag jag tagit halvlång sovmorgon och sedan varit i skolan, men nu är energin och min berättandekonst som bortblåst, så jag får nog lov att be om att återkomma. Inom kort dyker det kanske upp några av alla tusen galna bilder från nollningen som folk knäppt. Vilken galen vecka va? Nu tänkte jag dock bjuda er på mitt skönaste tips just nu; Melo. Riktigt skön soul som jag vältrat mig i nu när dagarna blivit allt kortare (och ensammare också ju) samtidigt som mörkret gjort sig förtvivlat påmint. Lite Stevie Wonder-släng, lite Kaah-touch. Samma speciella röst som Idol-Daniel om nu ska diskutera de få andra svenska soulkillar som faktiskt håller måttet. Jaja, nog diskuterat, lyssna själva! Slänger en länk till hans Myspace också så kan ni själv njuta där. Min favorit är Baby's Gotta Go som jag hörde på ett mixtape på Soul of Sweden. Är ni sugna på mer soul finns det alltså mycket mer att kika på där inne.

Nähä nu får det va nog för den här gången, orkar varken prata om det eller göra något åt situationen just nu. Ska gå och sätta mig med skolböckerna en stund nu istället. Hörs så småningom, ta det lugnt dessa gråa dagar!





Johanna


RSS 2.0