v. 43

Det här har varit en galen vecka! Jag utnämner mig själv till Skånes mest ofrekventa, men ack så flitiga utnyttjare av kollektivtrafik. Självklart med min syster på en hedrande andraplats, om inte annat för den lojalitet hon visar trots idioter till servicegivare på vissa platser.  Nu är det dock söndag och veckan är snart slut. Förutom en fruktansvärd förkylning har jag faktiskt klarat mig bra. Tenta i torsdags, tror och hoppas att den gick lysande. Det kändes jättebra, jag skrev jättemycket och kände att jag kunde det, men man vet ju aldrig. Förra tentan tyckte jag gick kasst men jag fick bra resultat, förhoppningsvis har jag mer rätt den här gången, eller så får jag kanske börja tro att det gick dåligt nu också... :P

Tenta och lån firades som vanligt på Villan, dessutom med en riktigt trevlig uppladdning hos Anna först. Riktig tjejmiddag; några från vår projektgrupp (som verkligen slitit ihjäl sig den här veckan!) och några andra från campus. Stor pastasallad och mycket tjejsnack. Det bästa den kvällen var ändå att ingen tagit med musik, och Anna någon dag innan bara rensat hela sin hårddisk och glömt sin ipod hos sin kompis i Lund. Till råga på allt var vi tvungna att dra ur internetsladden för att koppla in datorn till högtalarna, så YouTube var inte heller ett alternativ. Självklart låg min musik i väskan, så det var nästan uteslutande min musik hela kvällen, underbart! Efter en sväng uppe hos Johan blev det Villan och sen Cardinal. Stundtals mycket trevlig kväll måste jag få lov att säga.


   
1. Mycket folk i Annas lilla kök. 2. Jag & vår fadder under nollningen, Anna heter hon också. 3. Anna & jag. det är f.ö. bara läsk i den där flaskan, vi lurades lite...=) 4. Fadder-Anna & jag på Villan. Yes, min skjortklänning är snygg som tusan, ni behöver inte säga det...


Igår var det ju det efterlängtade maskeradpartyt hos Maja & Dennis. Riktigt raffa. ( = inte alls tillfredsställande i förhållande till ens förväntningar) Vi hade planerat ut en outfit till mig som tog typ en halvtimme att fixa, åtminstone betydligt längre tid än vad jag hade den på mig sen. När jag kom till Maja, lite senare än en del andra som vanligt, var det i stort sett bara hon som klätt ut sig. Usch, hatar sånt. Och så som jag såg ut åkte allt av efter 20 minuter max. Eller ja, jag bytte till min andra outfit jag skulle ha sen i Helsingborg, dit jag skulle så småningom. Men sen när jag väl kom till Hbg blev det trevligare, och relativt billigt också, det är ibland det viktigaste för en fattig student som jag. 

     
1-5. Ska man klä ut sig kan man lika gärna ta i ordentligt



Imorgon är det dags för sista momentet på första kursen; projektredovisningen. Sen är det enda inplanerade den här veckan tandläkartid på torsdag, och kanske nån fika här och var, får se vad det blir råd till. Har ett litet musiktips den här veckan till er som jag inte redan tvingat på den:

Tami Chynn - Over & Over Again Jättefin verkligen, kan lyssna på den hur många gånger som helst utan att tröttna. Videon tog lite lång tid att ladda dock, så brygg en kopp kaffe medan ni väntar. =)

Har fått requests om lite djupare inlägg här, jag jobbar på det. Att det blev så i början berodde på 8h ensam på ett Postkontor, och inte mycket annat som hände runt om heller, då  Nu är situationen lite annorlunda, men vi får väl se om det kommer mer sånt snart. Nu är det matdags för mig, ta det försiktigt och ha en fortsatt trevlig kväll! Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan? Holla!





Johanna

Colours of Fall

         
Jag tog en del fina höstbilder idag, tänkte dela med mig av några.

Hösttider

Nu när vi verkligen är inne mitt i hösten och det har hunnit bli sådär ruggigt och regnigt också tänkte jag tillägna ett inlägg till min troligtvis bästa vän under dessa månader =)

 

Min älskade Ecko-jacka. Tänkte hotta upp den lite genom att sy fast alla knappar som lossnat, eller åtminstone låta Maja göra det. I väntan på dunjacketider kommer vi att teama underbart hoppas jag på.

Jag har förresten lite fler reggaetips mot höstmörkret. Vad sägs om

Half Pint - Greetings och Anthony Cruz - Halfway Tree och  Bounty Killer & Barrington Levy - Living Dangerously.
Riktiga smashlåtar enligt mig, dock finns den första bara som liveframträdande på YouTube. Och den andra är minst sagt...eh.. underhållande. Grymt bra låtar, grymt små videobudgetar; verkar tyvärr vara så alltför ofta inom reggae och dancehall. Men Half Way Tree är nästan lite känslosam för mig, de är i Ocho Rios, den staden vi var mest i på Jamaica. Känner igen massor av ställena, så kul! Hur man kan göra en hel låt med såna lyrics är lika festligt, men den är svängig, så då kvittar det!

Enjoy, och på återseende! Holla!

Johanna


Bussssssy!

Hejhejhej. Alltså, jag försöker verkligen hitta tid att skriva, men hela tiden hittar jag bättre saker att ta mig för. Den här och nästa vecka är helt kaotisk! Tenta, redovisning, rapportinlämningar, föreläsningar att hålla i, tonvis med material att plöja igenom... Och förutom det 1000 sysslor som ska klaras av. Så svarar jag inte i telefonen är det antingen för att den kollapsat av överbelastning eller för att jag helt enkelt inte har tid. Inget personligt, bara så det verkar vara just nu. Ska bli så skönt när de här veckorna är avklarade, framför allt ifall de blir avklarade med bravur. Hade ju inte suttit fel med VG på första kursen. =)

Eftersom jag bara inte kunde prioritera en eller åtminstone två utgångar förra veckan, satsade jag på en Trippel. Torsdag-fredag-lördag. Och fastän kroppen sa emot mig varje morgon och skrek efter soffliggande blev det inte så, och det var faktiskt en av de roligare helgerna hittills i Helsingborg. Villan med Anna & folk i torsdags; började segt men slutade bra. Fredag var det inflyttningsfest hos Wille och jag tog med mig Maja och Dennis. Trevligt att träffa gamla folket, men händelsefullt på gott och ont. Skiljde mig från dem på Tivoli ganska snabbt och sällade mig till Jon i dj-båset emellanåt. Riktigt nice kväll musikmässigt; kom i ett litet lyckorus när första låten jag hörde när jag kom in var Ganja Farmer med Marlon Asha. Helt fantastiskt.
Lördags var jag med Anna och Anna, först 20 min på Villan (där jag kände mina limits och drog Sour när de drog Tequila..) Sedan iväg till Tivoli för andra dagen. Riktigt kul eftersom jag i princip verkade känna varenda människa jag ville känna där - sånt är ju alltid trevligt. Blev dock väääldigt sen sömn den gången, efterfest på Bryggare innebar sängen runt 7! Fyy tusan, aldrig igen! Uppe halv nio igen haha, förstår verkligen inte hur det gick, men det gjorde det iaf. Mamma kom och plockade upp mig i Hässleholm vid 11, sen var vi hos mormor hela dagen och plockade en massa saker och hjälpte henne att bli av med lite inför flytten. Intressant hur mycket grejer man kan samla på sig under åren.
Har fortfarande inte tagit igen den förlorade sömnen, vi har börjat nio på Campus varje dag, bläää. Får väl ta igen mig till helgen, tänkte planera in att inte göra något annat än plugga och sova. Förutom imorgon förstås, då är det Villan igen haha. Standard.

Tänkte påpeka att jag var hos pappa förra helgen i Eeeeslöv och träffade farmor och farfar och Gulli. Trevligt var det, och pappa fick göra lite PR för sin nya bok. Hade han gett råmaterialet till mig från början hade det varit en succé redan hehe, jag kan de där grejerna nu. Men vill ni köpa ett ex kan ni kontakta mig bara, så hustlar jag.

Nähä, nu ska jag iväg till skolan. Trodde jag skulle få lite sovmorgon idag åtminstone, men tvättmaskinen var sönder igår, vilket innebar att jag fick plocka morgontiden från 7 imorse. Alltid uppskattat. Men ta det lugnt och var försiktiga, så ska jag försöka göra detsamma! Holla!

Johanna

Grey's

Jag återkommer senare.
Tänkte börjat ett inlägg nu men inser att det måste avbrytas om en kvart, så det var inte så lönt.
För ni vet dealen;
Stör ni Dör ni.

Grey's Anatomy ikväll alltså. Maja är du redo?
=)


image46
Fantastiskt.


/Johanna


yes yes y'all

Eftersom mamma avslöjade det lite i förväg innan jag ens hunnit skriva det här får jag väl göra det nu; Fick klart godkänt på första tentan. Kändes så fruktansvärt skönt. Men så förbannat snabbt svaret kom, det är man inte alls van vid. Visste inte om jag var riktigt redo mentalt att kolla resultatet så direkt, men alla andra gjorde det och då var det nästan mer ångest att inte göra det också. Skönt att ha det över, nu kan man verkligen fokusera på fortsättningen av kursen. Och det är inte lite som ska göras, en tenta till och två redovisningar inför hela retail-gruppen! Funderar starkt på att byta inriktning inför första specialkursen, men det är nästan ett halvår dit så jag har ju lite tid på mig att fundera färdigt.

I torsdags var jag ute och firade mitt tentaresultat (visst känns det alltid bättre om man har en relativt vettig anledning att partaja? :P), först på förfest hos Martina på Vallgatan och sen på Villan. Var helt ok kväll, men dagen efter var tråkigare. Jonas ringde i torsdags morse och hörde ifall jag kunde jobba igår, klart man inte tackar nej då, varenda slant extra är guld värd nu för tiden. Men det var något segt att sova fem timmar, och jobba åtta. Tror inte jag gör om det igen snart i alla fall. Som resultat av det somnade jag innan 12 igår, och sov nästan 12 timmar.
Ikväll är det party igen dock; jag ska träffa Johan och Sammy och de andra i Helsingborg ikväll nån gång så får vi se var det bär av, men första stoppet är tequilarace hos Maja & Dennis som har sällskap av massa halvlångväga bekanta idag. Kul! Maja och hennes kompis Amanda har varit och kollat på min lägenhet idag också en stund, så då fick jag städat också, alltid praktiskt. Förhoppningsvis ska hon flytta in när jag äntligen flyttar ut, hoppas att det blir SNART.
Skulle egentligen varit hundvakt idag, och såg fram emot det. Men mamsen blev sjuk och stannade hemma, så får väl ta lite kel med Lizzan senare i veckan möjligtvis. Maja väckte mig vid halv 12 och berättade att det var dags att gå upp, men då fick jag jätteabstinens för att det var jättefint väder med möjlighet att göra vad som helst, och jag inte hade något inplanerat. Gillar inte att slösa bort dagar, man ska ta vara på allt som erbjuds här i livet.. :)

  Gud vad man saknat sin oufit...typ. Kände att jag behövde styla upp den lite så jag adderade ett par camoflageblåa sneakers till =)
 Torsdagens style på Villan, sötaste tishan, men absolut inte ömtålig eftersom den måste utstå en del på det stället... Klockrent!


Nähä, nu ska jag gå och göra något av resten av dagen, produktivitet, effektivitet och fantasi blir dagens tre ledord. Hehe usch vad jag inte kommer leva upp till något av det, kan inte ens bestämma vad jag ska klä ut mig till på Maja och co's maskerad vid halloween. Amir, kan du vara snäll och låna ut den där turles-outfiten till mig eller? :P
Men ha det fint i det fantastiska vädret, take care!

Johanna


en vanlig tisdagsmorgon

Igår fick jag min första universitetstenta avklarad. Fruktansvärt skönt. innan helgen kände jag att jag kanske inte hade pluggat varenda minut jag kunde, men jag hoppades väl att det skulle gå vägen ändå. Vi fck höra att över 40% av förrå årets studenter hade kuggat sin första tenta, så pressen lindrades åtminstone lite där. Men jag satt en stund i fredags, ett par timmar i lördags och hela söndag kväll.

Tentan till trots var vi ute i lördags, det var riktigt kul. Tyvärr verkar de flesta på Campus ha en förkärlek till utestället Cardinal i Helsingborg, och jag skulle verkligen aldrig få för mig att betala för att spendera en kväll där. Bara fördomar från min sida nu, inga som helst belägg för mina åsikter... :P Men mina övertalningsförsök för Tivoli gjorde inte susen riktigt, så jag och Anna hamnade ett tag på Hamnpaviljongen där vi möte Johan och Sammy, med avsikt att avsluta kvällen i ett lugnare tempo. Men det passade inte mina önskningar helt, så jag drog iväg ett par samtal och gick själv bort till Tivoli för att möta upp folk där. Träffade Christoffer direkt utanför, men rock i Vinylbaren är ju som bekant inte riktigt min grej. När jag träffade Mark blev jag glad och betalade då frivilligt det rån till inträdespris det faktiskt är. Tack vare Marks entourages tivolipass slapp jag dessutom halvtimmeskön, annars hade det troligitvis blivit en snabb klackvändning tillbaka till Anna. Väl inne fick jag tag i Linus och hängde väl med honom och hans galna kompisar från Hässleholm (jepp, vi verkar vara så allihop tydligen, utan undantag) större delen av kvällens återstod. Men strax innan stängning fick jag för mig att jag ändå skulle bort till mina kära medstudenter och sova, och så blev det också.

Så i söndags drog jag hem ett par timmar, sen tillbaka igen till Bryggaregatan. Anna mötte mig och vi köpte en fet Big One-pizza att dela, min matsäck orkade max 1/4 dock. Klent. Sen somnade vi båda på hennes säng en stund haha, så himla omotiverade att sätta igång med pluggandet. Men nästan 4h blev det iallafall så småningom, Johan kom ner och joinade en stund också. Slocknade framför TV:n vid 11, helt färdig i huvudet. När klockan ringde 09.00 var min första tanke: Vad är en finansiell analys? När jag insåg att jag inte kunde svaret kastade jag mig efter mitt anteckningsblock och försökte dunka in all information; en timme senare skulle jag ju sitta med tentan i handen.
Vi hade stora problem att hitta till lokalen men när vi väl kom dit såg det ungefär ut som Björket här i Hlm; en stor, vagt upplyst danslokal som varit med om sin storhetstid redan alltså. Skrev hela tentan med bara en liten spotlight riktad någonstans halvnära mitt bord. Verkligen ultimata förhållanden. Kändes jättebra efteråt iallafall, ingen ångest, och förhoppningsvis bara en bokstav i resultatet.

  

Idag när jag vaknade var jag så fruktansvärt trött, fattar inte varför, men det är väl troligtvis hjärnans urladdning från tentan som gör sig påmind. Men jag beslutade att precis som alla andra utnyttja den där akademiska kvarten och inte som vanligtvis vara på Campus 45min innan lektionsstart. Så jag tänkte ta tåget via Lund 20 min. senare, trots en viss risk för eventuella förseningar. Var ute i ganska god tid tyckte jag när jag kollade på klockan på väg hemifrån. Men god tid för mig är när jag slipper springa, men ändå nätt och jämnt så man inte behöver stå och dryga på stationen en massa. Men när jag kommer ner för backen så jag ser stationen och spåren, och klockorna om jag kisar noga, fick jag panik, klockan var helt plötsligt alldeles för mycket så tåget borde redan gått! Innan jag insåg att jag bara såg vilka siffror visarna pekade på, och inte helt kunde fastställa vilken som pekade på vilken, hann jag bli riktigt stressad. Åh, hatar verkligen när morgnar börjar så. Men jag var alltså inte alls sen, och tågresan gick riktigt smärtfritt.

Jaha, nu är det bara till att ladda om inför andra delen av kursen, ingen rast och ingen ro. Imorgon är det action på Villan tror jag, förfest hos Martina på Vallgatan. Annas släktingar från 08-town kommer imorgon så hon missar. Men jag har lovat att fortsätta med mitt mission att fixa hennes kille, ska göra så gott jag kan åtminstone. Får se hur det går, kommer säkert bli kul om inte annat. Struntade i tentafesten i måndags, så fort jag kom hem däckade jag och lämnade inte lägenheten på hela resten av dagen. Så nu har jag laddat batterierna, nu kör vi igen! =)
Ok, allt för den här gången, glöm inte att ta det försiktigt. Holla!



Johanna


RSS 2.0