Sunshine!

Det vackra vädret höll inte i sig speciellt länge nä. Helt förståligt, hade jag varit sol hade jag också dragit vidare härifrån snabbt tror jag. Vill man lindra sin påkrypande höstdepression lite, är ett tips att lyssna på musik med sommarvibes, hjälper mig i alla fall. Reggae är ju måstet med stort M för mig, men är ni tvivelaktigt inställda till det, kör nån sommarplåga från semestern som verkligen får en att pigga upp sig lite grann och minnas solstrålarna.

Mitt heta tips den här gången:  Jr Kelly - Baby can we meet. Riktigt mysig, lyckades dock itne hitta den på youtube förutom en halvkass liveversion, men den är värd för er att leta upp, promise! =) För det mesta lyssnar jag dock på webradio, framför allt för att det är så förbannat praktiskt. http//:www.sensimedia.net är adressen. Lite krånglig i början, men sen funkar det hur bra som helst. Har somnat två nätter i rad med roots reggae-kanalen igång, vaknat mitt i natten och gått upp och stängt av datorn. Anna säger dock att det drar mindre ström om man har den igång ofta istället för att stänga av och starta om den en massa. Kan det stämma?

Jaja, nu ska jag uträtta lite ärenden, se till att få något gjort idag också. Ta det försiktigt! Holla!

Johanna

Night vision

God kväll! Idag ställlde jag klockan tidigt för att jag skulle försöka ta mig upp på en joggingtur INNAN skolan. Psst, precis som om jag verkligen trodde själv att det ens fanns en chans att jag skulle göra nåt sånt. Däremot slängde jag i mig 4 (fyra!) mackor när jag kom hem och sen drog jag faktiskt, väldigt otippat förstås, på mig tightsen och försvann ut i spåret. Men aldrig mer att jag springer i skymningen, två äckliga jävla grodor skulle såklart dyka upp! Den första skrämde skiten ur mig mitt på slingar, så att jag bara tvärvände och sprang tillbaka hela vägen igen. (Nu tänkte jag i och för sig gjort det några hundra meter längre fram, men den äckliga paddan tidigarela beslutet kvickt). Den andra skrämde skiten ur mig när jag sprungit färdigt och varvade ner på vägen tillbaka till lägenheten. Den satt helt still så jag såg den inte förrän jag nästan trampade på den, och då skrek jag högt och sprang värsta omvägen runt den. Fy fan rent utsagt vad jag hatar grodor och paddor! Dessutom är det mer creapy att motionera vid hässleholmsgården i skymningen än att gå genom stadsparken i Helsingborg nattetid. Överallt hör man prassel och ser saker röra sig. Ibland är det löv, ibland riktigt motbjudande kräldjur - nej, nu är det dagtid som gäller framöver...

Idag har jag och antagligen ett par andra miljoner Svenssons tittat på Idol. Skillnaden mot andra år, framför allt förra året, är att detta årets startfält verkligen är svinbra! Förra året va det bara massa rockare som juryn tyckte var coola och hade personlighet som var i final, den här gången är det verkligen talanger. Dessutom en hel del fler typ soulsångare, även det är roligare än t.ex. popsnöret Darin haha. Min favorit hittills, som jag faktiskt tänker lägga en röst på så småningom, är Christoffer, gillat honom ända sen första audition. Jaa han ser lite knäpp ut, men sjunger ju helt grymt! Ska faktiskt bli riktigt spännande att se hur det går i år, får väl kompensera att jag var kass på att följa förra året genom att följa det ordentligt i år. Har ju ändå inget annat för mig fredagkvällar haha, patetiskt... :P

Fy va kasst humör jag varit på hela helgen, ber offentligt om ursäkt för det här och nu. Började med att visningen av lägenheten vi ville ha inte alls var bra, motsvarade inte alls ens förväntningar. Hade en ganska kass kväll på Villan dagen innan med, blev typ ovän eller åtminstone kom på kant med massor av folk av någon outgrundlig anledning. Jag fattade ingenting då, men som tur var verkade ingen långsinta eller ens komma ihåg det nu i efterhand. Skönt, men jag tyckte det var tråkigt då, och kom in i en helt tråkig sinnesstämning eller nåt.
Inget hände på fredagen, och inget på lördagen. Ingen som ens knystat att de kanske skulle hitta på nåt. Inte förrän halv 12 på natten när det första fyllesamtalet kom. Det roligaste som hänt den dagen, men ändå tråkigt att de inte tänkt på mig innan så man kunde hängt på istället för att bara dela telefonlinje med dem haha. Andra samtalet kom tre kvart senare, sen tyckte jag att det var läggdags.
Jag och Maja plockade lite kastanjer och tränade en kort stund i ishallen på dagen på lördagen i och för sig, det var roligt och jag har massa fina foton från det. Kan lägga upp nåt här nu.

     

Yesyes y'all, finns fler, får se dem nån annan gång om ni inte har facebook. Alltså helt ärligt, det måste verkligen vara årets grej. Jaja, anyways. Nu ska jag glo lite TV men sova tidigt. Imorgon: Tvättid 7-12, (inte klokt, hur ska jag palla?) och sen lite nyttiga ärenden och sådär. Ha en fin morgondag och dagar tills vi hörs igen. Ut och njut i det fina vädret ifall det håller i sig imorgon också, idag var det helt otroligt bra ju! Holla!

  Moi & Majsan på väg hem, äntligen tar vi samma tåg ibland!

Johanna


Sorry

Ber om ursäkt för att jag klantade lite med bilderna. Förstår att det lett till stress och hårslitning, nervositet och plågande tankar ifall det var er dator som krånglade. Men ha tålamod, jag lär mig snart hur jag ska hantera bilder tror jag. Jag kör ett virusprogram på min dator nu som ska plocka väck allt som gör min vän slö och konstig, idag har den varit riktigt knäpp, inte alls speciellt kul. Men det löser sig nog också, ha som sagt tålamod med mig! =)


Här kommer en kväll från gårdagens partaj på Villan med mina medstudenter; Jag, Anna, och Robin.


Ha en trevlig kväll nu alla! Holla!

Johanna

Hundvakt

Idag har jag och Lizzie lekt hela dagen, tänkte jag skulle lägga upp lite roliga foton:

              


Sen svängde jag inom Maja & Dennis på vägen hem, och dokumenterade deras tjocka katter, eller åtminstone den ena av dem:

   

Xzibit (den tjocka) sov på min mage hela tiden haha -->
Mamma och son:  Asså, Lat-Katt!




Skriver mer senare i helgen, Ha det bra och ta det försiktigt fram tills dess! =) Holla!

Johanna


New Shit

God förmiddag. Jag vaknar av någon anledning ganska tidigt varje dag jag är ledig, ibland är det bra eftersom man får mycket gjort, ibland är det piss för att man bara vill sova egentligen. Jag har överlevt min übertråkiga helg, och den här skolveckan är nice, bara två dagar med lektioner, igår och på torsdag. Resten är dock inte vila, nänä, första tentan är redan första oktober så det gäller att slå på disciplinknappen och verkligen stoppa näsan i boken. Ekonomiska begrepp, inte alls skoj!

I alla fall, det jag är mest taggad över den här veckan är en lägenhet som jag hittat och som jag och Anna blev heeelt kära i. Takvåning mitt på söder, en trea på HUNDRATIO kvadrat haha, gigantiskt! Dock inte hyra på mer än lite drygt 7 ju, och eftersom hon betalar 3900:- för sin lilla 25kvm studentlya borta på Bryggare nu var hon också helt på. Jag ska på visning av den på fredag, ska försöka muta någon då tror jag, jag bara viiiiill ha. Någon som vill följa med?

Till en helt annan sak nu: igår läste jag i Metro att en man i Rosengård som tidigare styrt en småskalig affärsidé liknande Svensk Kassaservice nu planerade att utöka sin verksamhet i samma takt som Sv K. lägger ner sin. Tyckte detta var helt fantastiskt, jag blev helt glad när jag läste det. Jag har många gånger läst min vän Joakims något politiskt influerade blogg och jag tänkte direkt på ett av hans inlägg när jag läste detta. Joakim tyckte att chefredaktörer på Gringo, Zanyar Adami, skulle sluta klaga över att invandrare inte får några som helst förutsättningar till bra jobb. Dock, tänkte jag efter artikeln, att de flesta 1:a generationens invandrare (och Zanyar tänkte naturligtvis främst på de som kommit hit som flyktingar och liknande, INTE t.ex. Reinfeldt eller Silvia) faktiskt HAR svårt att få bra jobb och rätt förutsättningar utan massa hinder ivägen. Det exempel Joakim tog upp på invandrare som lyckats var allas vår Darin Zanyar, och jag vet ju inte direkt hur pass mycket administration och byråkrati han gått igenom för att nå framgång. Och det är ju oftast där så många fastnar.
Men vart jag ville komma med allt detta var att jag ser liiite vad Joakim menar; det finns de som klarar sig igenom hela djungeln av myndighetsfällor och faktiskt  överlever. Det som gjorde mig extra glad var att Mustafa i artikeln inte bara har visioner och har ett hyfsat fullt bankkonto, han gör även något vettigt för att få in de där pengarna varje månad. Hans idé om att det ska bli lättare, framför allt för folk som inte har alla sina ton av svenska papper i ordning, att få ordning på tillvaron genom att kunna sköta betalningar, insättningar, uttag etc. Allt som många av oss tycker är självklart att göra via internet med vår lilla dosa, eller om vi så vill, betala 50 spänn för att banken ska göra åt oss varje gång, OM vi nu har allt annat i ordning alltså.
Nu hade ju Joakim absolut inte rätt, för det har med allra största sannorlikhet inte handlat om några lika förutsättningar, jag vill inte ens fundera på hur mycket Mustafa har fått ta sig igenom hittills, men det var inte hur mycket Joakim hade fel som jag ville få fram här, utan istället hur imponerad jag blev, och verkligen hoppas att man får se mer sånt här framöver. Även om det var på tok för tidigt egentligen, och på ett alldeles för trångt Pågatåg, var det ändå perfekt att starta sin morgon med såna nyheter.

Jaha, det var väl det hela idag, ikväll ska jag till Helsingborg och dela en film med Anna och Johan och kanske nån till tror jag, ska bli trevligt. Imorgon ska jag plugga hela dagen, jag lovar att jag ska vara duktig nu! =) Holla!

Johanna

Inge party

Ååååh vad jag var sugen på att dra ut ikväll, hade TRE fribiljetter som inkluderade inträde och en valfri dricka på The Tivoli. Problemet var att ingen ville/kunde joina mig där, alla hade sina olika anledningar (har nog aldrig hört så många skilda undarflykter för en och samma helg - alla va upptagna! ) och då va det ju inte så himla kul att hänga där själv. Risken eller chansen beroende på hur man ser det att man träffar nån där som man känner är stor, men inte att lita på. Så nu sitter jag här istället och bloggar en lördag kväll utan något vettigt alternativ. Jippie. Alla verkar kunna och vara sugna på nästa helg, men det hjälper inte faktumet att jag kunde kommit undan med en trolig gratis utekväll, det händer inte ofta. Jaja, ska försöka smälta min tillfälliga besvikelse, den har säkert försvunnit snart, jag brukar inte vara långsint... Grävt lite i mina video/dvd-arkiv också och kollat på Jacki Brown för typ femte gången, alltid skönt en lördagseftermiddag när man inte har bättre saker för sig.

 Alltid kanon

Anyways, jag satt i soffan och kollade på MTV som sände en hopklippt repris av sitt Video Music Awards som de hade för någon vecka sen. Hilarious ju, ren underhållning! Allting börjar ju med att Britney Spears ska öppna med sin nya singel. Jag tycker verkligen synd om henne och hennes situation, skulle verkligen vilja hjälpa henne på fötter igen. Hennes försök till dans är fruktansvärt illa och lam framför allt, tror jag hade dansat bättre efter den där street dance-kursen för nybörjare jag tog för några år sen. Dessutom blev hon ännu mer nertryckt eftersom Justin (hennes ex för dem som inte hänger med) avslutade samma tillställning med betydligt mer värdighet och utan att allt folk snackar om efteråt var hur mycket ens uppträdande sög. Usch vad jag lider med henne. Förutom att hon över huvud taget inte är i form så att hon inte orkar göra nånting, ser man så tydligt hur oengagerad hon är; det är snarare en plåga att stå där än ett nöje. Riktigt tråkigt, artister ska ju stå på scen för att det är roligt, inte för att de har pressen på sig att göra det. Fy!

Mycket kan hända på några år... ...VMA 2007


En annan skoj grej från MTV VMA:s va att Kid Rock (Pamela Andersons senaste man) och Tommy Lee (an annan av Pamelas exmän) började slåss mitt under showen, det har väl också hanterats en del i skvallerpressen så här efteråt. Vem som vann fighten verkar dock vara oklart, att ingen bryr sig speciellt mycket om vem som vann är väl tydligare.. :P


Nähä, nu börjar det närma sig såna klockslag man faktiskt får lägga sig en lördag utan att skämmas, ska väl ta och göra det nu då. Imorgon hoppas jag på Flygande Jacob i Tyringe; Maja du får käka morötter eller nåt, jag har beställt och tänker äta god kyckling iaf haha! =)
God natt och ta hand om er allihop! Holla!

Johanna

Fredag

Jaha, så sitter man här, ytterligare en fredag framför datorn. Tokskoj ju. Gick hem från tåget när regnet öste som värst också så alla kläderna fick hängas in i duschen direkt. Känner mig dock nöjd över att ha klarat av de 2 första universitetsveckorna, en del kommer inte ens så långt. Den här veckan har varit kort i antal dagar räknat, men mycket nytt att bomba hjärnan med, ekonomiska begrepp i alla dess härliga former ska nu avhandlas, tenta redan om drygt 3 veckor. Idag och i tisdags var det företagsspel på schemat, svårt men riktigt kul. Är ett strategispel som typ ser ut som ett fett monopol, och så går det ut på att man ska ta över ett företag och hålla det flytande under de kommande 10 åren. Dessutom tävlar grupper mot varandra om bäst resultat. Så måste man styra massa olika moment i processen och allt ska sedan varje kvartal och år redovisas i bokslut, resultat- och balansräkningar, intäkter osv. Hur mycket som helst! Till råga på allt fick jag för mig att gå ut igår kväll, vilket medförde att sov tre timmar innan hela den här dagen. Måste nästan gratulera mig själv till att fortfarande stå på benen, har inte gått och lagt mig eller sovit eller nåt sånt sen kl 7 imorse. Klarade dessutom speluppgiften riktigt bra, vi kom två om man ser till årsinkomsten och trea baserat på det egna kapitalet. Thanx, ni kan sluta klappa nu.

Gick direkt från Campus igår hem till Anna, min nya klasskamrat och vän som bor på Bryggaregatan i mitt älskade Söder/Högaborg. Där blev det korv stroganoff och Johan i vår klass kom ner och joinade en stund till Idol. Cider för mig, vin för Anna och fin Whiskey för Johan. Docl ändrade de sig och ville inte följa med ut (kanske taktiskt drag egentligen) men jag hade bestämt mig och drog därför själv bort genom gatorna bort till Villan. Oj vad pistolmord, knivöverfall och våldtäkter där har begåtts, men jag halvsprang hela vägen och fixade nog en rekordtid. Där visste jag att jag skulle träffa Alex (en av mina faddrar från nollningen) för eller senare men inte om de kommit dit än. Dock är alla så förbannat trevliga och sociala där, så jag behövde inte stå i ett hörn och se töntig ut. Snackade en stund med den där coola japanen från Malmö med glasögonen; vi snackade CaliRoots och att han skulle flytta till Högaborg om nån vecka bara minsann. Jag vill också!! Så småningom hittade jag Alex & co i alla fall och det blev en helt ok kväll förutom att folk tenderade att spilla på mig konstant. Äsch, sånt får man tåla ibland.

Studielånet och bidraget kom nu i veckan också, så mitt cash flow är back on track igen, tack för det! =) Spara verkar jag ju inte veta hur man gör, så jag drog till och köpte den där kameran jag ville ha, lär dyka upp på posten på måndag. Riktigt skönt, känner mig inte hel utan nån, speciellt nu under nollningen när alla fotat som galningar hela tiden.  I övrigt ska jag spara och snåla så att det kanske kan bli en avresa i januari om det skulle bli akutellt. Strictly Sweeetnessss.

Jaja, nu har jag traggat av mig lite, kan duga för denna gång. Nu är det dags för hemmagjord nachoastallrik, jag är så alt så det är det enda jag orkar fixa. Palla laga mat till sig själv liksom. Vill passa på nu också att gratulera min kära mor som fyller år, hoppas jag var först att gratulera imorse... GRATTIS igen iaf!

Dagens soundtrack är The Truth med Common, riktigt skön denna regniga fredagkväll. Ta det lugnt out there nu. Holla!

Johanna


Nollning

 

Tar på krafterna.. :P
That's just it.

There and Back...

Helt konstigt hur mycket jag ändå haft att göra de här senaste veckorna, mest av allt va det förra veckan när jag officiellt var helt ledig. Avslutade helgen innan med 2*party; Malmö fredag och Helsingborg lördag. Krävande men skoj ändå haha. Veckan som följde var ömsom total slapphet, ömsom flängande runt hela Skåne i olika ärenden. I fredags var jag och Majsan söderut och köpte tyg till min klänning som hon ska sy till min första sittning! Riktigt spännande, både att se resultatet av 2m mörklblått glansigt tyg och lite tråd, och själva sittningen. =)

Den här helgen har varit lugn dock, trodde att jag skulle behöva ladda batterierna ordentligt inför hela nollningsgrejen, än så länge anser jag mig ha haft rätt iaf. Blev hemmakväll här i fredags, ganska värdelöst. Lördags blev filmkväll på allas vårt favoritställe Högaborg haha, eller hur? :P Riktigt gully, största delen av spritsmugglarnas affärer görs i samma trappuppgång där vi hängde haha. Men trevligt faktiskt, kollade på Kidulthood, brutal men ändå absolut ok lördagsunderhållning. Se om ni vill!

 Sevärd

Ok, sen i söndags var jag hemma och vände några timmar, sen tillbaks till Sundets pärla för intromöte med faddergruppen och sådär. Relativt meningslöst, men det var ganska praktiskt så jag slapp stå som ett fån i  måndags när det började på riktigt och inte veta vart man skulle. En hel del trevliga typer på Service Management faktiskt, men förvånansvärt många icke-skåningar (fick nog en liten ledsen tår i ögat när vi bara var tre av åtta skåningar i min grupp haha.. ), trodde inte så många skulle hittat hit. Nästan 250st inkluderat alla inriktningar minsann!
Fest i måndags, igår hoppades jag över pubrundan (vilket så småningom skulle resultera i någon sorts bestraffning meddelade mina faddrar...:S Ajja...) men idag är det nån grej på Tivoli som jag ska iväg till om ett par timmar. Ett par grejer till den här veckan och sen sittningen på måndag, sen ska invigningen vara färdig.

Tror det känns hyfsat bra än så länge med hela plugg-grejen, bara en massa utgifter nu i början som tar musten ur en. Men som en äkta pluggis ser jag faktiskt framemot tentor och sånt där, ska satsa på de där åtråvärda stipendierna som hägrar femte terminen.

Tyvärr är min kamera slutkörd och tillbakalämnad, vilket innebär att allt detta smaskiga inte kunnat eller kan bli dokumenterat, ha! Men så fort studiebidraget når mitt konto når min hand en ny kamera, ska bara bestämma mig för vilken. Den jag vill ha är för dyr, men jag ska lösa det på nåt sätt, känner mig inte hel nu utan... :P


image12Den där vill jag ha!


Men nähä, nu är det dags att ge sig av igen, ingen rast och ingen ro! Ta det lugnt och hör av er för tusan.

Johanna


Hang in there!

Åh förlåt att jag är dålig på att uppdatera, men det är på G. Håll ut, återkommer inom superkort med nytt! =)

RSS 2.0