Jaaa, lite vedmodigt är det nog allt...

Sista natten i min trots allt fina lägenhet. Den har ju varit min vän i vått och torrt de senaste två åren, min borg där jag kan sluta in mig från omvärlden och vara för mig själv när jag behövt det. Även om den råkar befinna sig i Hässleholm har den gjort en fantastisk insats. Just nu står det mesta kartonger, påsar eller sopsäckar, lite stressad är jag dock för att inte allt gör det. Men det får lösa sig efter hand imorgon. Det ska bli en riktigt spännande upplevelse minst sagt under morgondagen, till skillnad från på söndag när vi ska ta itu med det tråkiga; städningen. Jag och Johan var iaf och hämtade nycklarna och tog en sneak peak nu när lägenheten var blåst från deras möbler. Jag tror faktiskt inte att jag nog kan skrika hur skönt jag kommer tycka att det ska bli, vet inte var jag ska göra av all tid som inte går åt till pendling längre. Får kanske se till att göra något vettigt av tiden, äta, träna, och träffa Henke alltså.. =)

Har inte tid att uppdatera mer än så här just nu, måste få lite sömn innan den tunga dagen som väntar :P Har hänt massa de här senaste veckorna, men får prata om det vid något senare tillfälle. Men blir sista gången jag skriver från den här datorn också, riktigt ordentliga snyftaravtackanden det blir nu haha. Hörs och störs! Holla!



Johanna

Hello Sunshine

Kul att man väntar med sin hyllning till det fantastiska vädret tills det försvunnit. Oh well, så är det väl oftast. Har åtminstone varit en grym vecka förra veckan, även om jag varit stressad över mycket. Men det känns som att alla, inklusive en själv, varvar ner så fort solstrålarna når oss, ren ljusterapi tydligen. Och det är ju om inte annat än något lugnande tanke i stimmiga tider som dessa. Mycket ska som ni vet hinnas med nu, men tänker inte tragga om det nu. I torsdags var det utgång med Sara och Anna och sistnämndas halvsyster ända från vår exotiska huvudstad. Det var supertrevligt, men för en gångs skull var jag dessertören som lämnade Cardinal innan Sara och placerade mig i taxin i relativt rimlig tid åtminstone. Dock vidhåller jag nu att jag INTE vill va med nästa gång det där jäkla Pictionary plockas fram - forget it! Jag vet att ni fuskade er till den där förkrossande segern, tur att vi kunde hämnas liiite iaf när det blev dags för den suveräna Pyramiden. Spel är som bäst uppgjorda på förhand hehe.

Fredag var även den Top Notch. Började dagen något tung i huvudet, men begav mig ner till stan för mitt mission: en fet chokladmuffin med 19 tårtljus i till min kära syster. Mission completed.



Sen hade jag varit smart nog att ta med mig Henkes nycklar i fickan, så återvände dit för att möta min heta Postenkille och sticka ner på stan igen tillsammans med honom. Han var snäll och bjöd den fattiga studenten på mat som vanligt haha, tackar som tusan! =) Hoppas att min sanslösa tacopaj visade lite av min uppskattning :P Efter att jag kollat så att Majsan fortfarande var i sittbart tillstånd stack jag hem och ägnade kvällen åt att sortera kurslitteratur och laga mat i min ensamhet. Fick konsekventa uppdateringar om vad som hände på västkusten ändå genom telefonluren, sista informationen kom samtidigt som Sydsvenskan damp ner på min dörrmatta. Usch vilka nattramlare!

Hela helgen har varit födelsedagsfester, gynnsamt för mig också med andra ord, med gott om mat och trevligt sällskap. Känns dock som om man aldrig hinner prata ordentligt om allt som är i görningen nu, men det löser sig nog snart. I lördags kväll var det så dags för campusgrillningen på gröningen, mycket hög socialiseringsfaktor, vad man borde kompletterat med var mycket hög solskyddsfaktor också. Mina kinder ser ut som om de råkat ut för segling; det har börjat lägga sig lite nu, men igår var det inte nådigt haha.

   från grillningen, och dagen efter...

Nähä, nu kände jag att det blev tillräckligt uppdaterat för idag, återkommer såsmåningom. Ta det försiktigt! Holla!

Johanna

Gener

"Hej jag heter Johanna och min syster tycker att jag är fruktansvärt lik min mamma på den här bilden"
 


Kan inte sätta fingret på vad det är, men vågar mig faktiskt på att hålla med henne. Brukar annars inte få höra att just vi två är lika så ofta.

Organiserad Kaos

Gick upp vid halv tio idag för att försöka få nånting gjort med skolgrejerna. Det gick väl väldigt sådär, men nu aknjag åtminstone säga att jag har börjat utan att ljuga. Nu sitter jag på jobbet och funderar på vilken fruktansvärd oreda här är överallt, och hur tusan de överhuvudtaget kan driva en organisation på det här sättet. Jag hade aldrig klarat av det här en längre period, jag förstår verkligen inte hur de gör det. Förra året när jag jobbade hela sommaren fixade jag till ett och annat här och var här, och agerade allmän ordningspolis mot de som fallerade lite. Nu har jag inte lika mycket att säga till om dock, men då får de å andra sidan finna sig i att det blir lite hur som helst med vissa saker. Herregud vad pedant och märkvärdig jag låter nu. Ni som känner mig vet ju dock att jag inte alls är sån, men någon ordning får det väl ändå vara på torpet. :P

Bilderna från Valborg får vänta lite, lär slänga upp dem i helgen med största sannorlikhet. Nu ska jag gå och rensa upp ett överbelamrat skrivbord. Ta det försiktigt! Holla!

Johanna

Spring Time

Hallå sen senast! Även om vädret just nu är grått och inte speciellt kul har det ju verkligen varit fantastiskt de senaste veckorna. Jag bara älskar vårväder! Framför allt när jag förra veckan tempopromenerade från läreda till biblioteket och kände doften av löv och kvistar som blev eldade i små trädgårdsbål här och var. Jag blir alltid nostalgisk överhuvudtaget av den här perioden på året; jag tänker på när vi själv stod där och hjälpte till att räfsa och kratta löv, eller när jag gick och sparkade i gruset som lagt sig i vägkanten på gatan ner till ishallen. Men självklart njuter man ju mest i nuet, det är ju suveränt att sitta, om än bara för en liten stund, med halsen uppsträckt mot de nåbara solstänken. =)

Hade dock glömt vad det innebär att vara student när man nu befinner sig i maj månad. Förra året stod vi som fågelholkar allihop på jobbet och insåg att det plötsligt var sommar och skolavslutning för alla där utanför. Nu sitter vi med rapporter, fältstudier, hemtentor, projektarbeten och inlämningsdatum upp över öronen. Samtidigt är almanackan full av nerklottrade namn på personer som fyller år och därmed bör uppvaktas. I år görs allting dessutom ännu mer späckat, eftersom Maja tar studenten, till råga på allt samma vecka som jag flyttar. Tight? Bara förnamnet. Jag måste dock lära mig av sist jag blev för stressad och pressad av situationen, annars kommer allt bara bli kaos. Självdisciplin och sunt förnuft tror jag är ledorden här, dvs. ät bra, sov ordentligt och gör vad du ska när du ska göra det. Låter det som en bra filosofi?

Återkommer nog ganska snart, tänkte slänga upp lite bilder från valborg nere i lund, som var överraskande på många sätt. Det var trevligare och mycket mer folk än jag förväntat mig, men de flesta höll inte hela kvällen, så i takt med att alkoholhalten i ungdomarnas kroppar steg sjönk mitt tålamod, så det var riktigt välkommet att avsluta kvällen med film, mat och pussar hemma hos Henke istället för sönderslagna lysrör och grillfylla nere i Skånes största studentstad. Börjar jag bli för gammal för sånt där? En del av mig hoppas det. =P Ta det försiktigt där ute nu, vi hörs och störs! Holla!

Johanna

RSS 2.0