Sista dagen i DC

Måndag morgon för oss här och dags för sista 22 timmarna i ett Washington som vi har blivit väldigt förtjusta i. Kanske inte bosätta-oss-här-för-alltid-förtjusta, men åtminstone hit-vill-vi-gärna-komma-tillbaka-massvis-med-gånger-förtjusta. I söndags regnade det något ofantligt, det till och med snöade lite, och visade upp sig från sin allra värsta sida. Igår däremot kompenserade staden rejält för vår behandling dagen innan, solen strålade och det var en underbar höstdag. Vi promenerade nästan hela stan runt och tittade på alla monument (de är ju några stycken). Sedan tog vi metron ut till Alexandria som är en förort ute i Virginia och färjan tillbaka precis i solnedgången, riktigt mysigt. Igår kväll blev det bio American Style, jag beställe en small drink som var för stor för mig och Kristoffer tillsammans, enough said.

Idag ska vi på min begäran vandra lite i min kära Pelecanos fotspår, han skriver ofta om ett område som heter Shaw som förr var lite hårdare men nu är extremt blandat och en av de mest säregna stadsdelarna i Washington. Vi ska även få guidade turer i både Kongressen och världens största bibliotek, det lär nog ta en stund. Sedan lämnar vi amerikas huvudstad för världens imorgon 8.30 lokal tid. Efter det har vi ingen dator stående i lägenheten så då kan det bli snålare med uppdateringar, men räkna åtminstone med en från det stora äpplet innan vi återses hemma i Svedala igen.

Håll utkik!


Johanna

Kommentarer
Postat av: lilla mamman

Vid mitt besök i södra Frankrike för sådär 1000 år sen råkade vi ut för kallaste våren på över 40 år.

Ni tycks ha slagit det rekordet! Har ni lovikavantarna med?

Ha det bra. Take care!

2011-10-31 @ 18:58:18
Postat av: Johanna

Om jag inte minns fel var det väl så när du var på Mallorca också? Det var bara i lördags som det var ruggigt, både söndags och igår var hur fint och härligt som helst, mycket märkligt hur det kan skilja så mycket. Det ska bli dåligt i NY idag när vi ska dit men sen bli finare igen, precis som i DC. Vantar, mössa och halsduk har flitigt använts dock!

KRAM! :)

2011-11-01 @ 12:32:24
Postat av: Anonym

Längtar efter att få se alla bilderna!!!

Du får ha en en sån old school diabildsvisning nästa gång vi ses!

2011-11-01 @ 13:26:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0